avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate CorinaCa

Activitate CorinaCa

Răspuns la discuția Penalitati legale?
Ati insinuat, domnul Adam, ca eu nu am vrut sa platesc ceea ce e foarte deranjant.

As fi dorit sa va rezumati, daca stiti bineneteles, daca penalizarile, in conditiile in care au fost puse pt o suma considerata ilegal de o instanta, deci daca aceste penalizari sunt legale?

Asta era intrebarea: penalitatile care au curs pe perioada procesului sunt sau nu legale, suma fiind in litigiu?
Răspuns la discuția Penalitati legale?
Multumesc pentru raspunsuri si imi pare rau pentru cei ce isi dau cu parerea aiurea bazandu-se pe presupuneri.

Constatati ca pe lista de plata este o suma despre care considerati ca NU este corecta. Ce faceti???? O platiti?
Eu am ales sa o contest. S-a DOVEDIT ca a fost aplicata ilegal. Exista in acest sens o hotarare judecatoreasca.

Luna urmatoare am cerut sa platesc intretinerea fara acea suma. Am cerut nr de cont bancar al asociatiei. MI-au spus ca NU au cont bancar.
Am trimis banii prin mandat postal cu confirmare de primire, in care, la scop am scris Intretinere Luna August. NU au vrut sa ia banii si a trebuit sa ii iau de la posta inapoi.

Ce puteam face????

Pt domnul Adam, care cunoste legile si care a scris si descris aici, imi puteti da si art pe care eu le-am incalcat??? Pe listele de plata mi-au trecut tot timpul litigiului sumele care s-au dovedit ilegale si mi-au aplicat penalizari pt aceste sume. Mi-au calculat penalizari legale la sume ilegale.

Eu am vrut si vreau sa platesc, chiar am insistat si in acest sens am fost si la politistul de proximitate si la primarie la departamentul care se ocupa de asociatii. Politistul a spus ca va studia problema si asa a ramas iar la primarie mi-au zis sa fac cerere la Asociatie, ceea ce am si facut.
Printr-o adresa la Asociatie am cerut sa mi se faca defalcat un calcul petru sumele fara suma in litigiu si mi-au raspuns ca nu se poate face acest lucru.

Buna ziua!
As dori sa fiu lamurita daca este legal sa mi se aplice penalitati pe listele de plata la Asociatia.

Eu am contestat in scris o suma de bani de pe lista iar Presedintele si Administratorul mi-au motivat ca nu sunt eu atenta. Le-am spus ca eu NU platesc acea suma dar vreau sa platesc ce e cu titlul de intretinere si am cerut ca pe chitanta si fie trecuta suma si luna pt care platesc. Mi-au zis ca ei nu fac asa ceva si ca intai trebuie sa platesc acea suma intai. Neprimindu-mi banii s-au adunat 4 luni datorii si m-au dat in judecata. Am castigat procesul in sensul ca NU trebuie sa platesc acea suma. In timpul cat a durat procesul s-au adunat penalitati. Repet, pt ca nu mi-au acceptat banii pe care voiam sa ii achit, respectiv intretinerea pt fiecare luna.

In hotararea judecatoreasca nu se spune nimic despre aceste penalitati pt ele nu constituie obiectul actiunii.

Acum cu siguranta Presedintele dar mai ales Administratorul imi vor impune sa platesc aceste penalitati.

1. Este legal sa mi se aplice penalitati pt ca ei nu au dorit sa imi primeasca banii pe perioada cat am fost in litigiu??

2. Cum vor recalcula penalitatile avand in vedere ca o parte din aceste penalitati s-au pus pt suma pe care NU tb sa o platesc prin hotararea judecatoreasca???