avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate MashaD

Activitate MashaD

Multumesc mult pentru raspuns!
Deci daca am un copil de peste 3 ani si cu o inaltime de pana la 150 cm, il pot transporta pe bancheta din spate (fara sa am scaun sau inaltator ci doar centura de siguranta)?
Buna ziua,

am urmatoarea intrebare: pentru transportul cu masina a unui copil cu varsta de peste 3 ani este nevoie de folosirea scaunului auto special (sau inaltator)?

in art.97 din Hotărârea nr. 11/2015 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006 se specifica urmatoarele:

"(1) Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul."

dar si:

(23) Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunele din faţă."

Deci care articol se aplica? Si dupa care inaltime trebuie sa ne ghidam?

Multumesc!


De acord, dar daca situatia e de asa natura - de ex.la serbarea copilului de lagradi - n-ar trebui sa vin insotit?
Hahaha, nu e nicio coincidenta, e modelul "Eu sa nu fiu mai prejos".
Mai exact, avocatul meu a mentionat-o pe logodnica in chemarea in judecata ( de alfel, logodnica fiind si martorul meu) si a precizat despe fosta sotie ca are un concubin.

Dupa ce fosta a primit chemarea in judecata, a spus si ea, cu prima ocazie, ca are tot logodnic, in schimb pe logodnica mea din concubina nu o mai scoate :) (concubina este un termen negativ, in ochii multora, insa atata timp cat concubinajul este recunoscut legal, nu e ceva de blamat).

Garantat ca vom fi deja casatoriti pana se incheie procesul.
E posibil sa conteze faptul ca vom fi casatoriti cel putin din punctul de vedere al stabilitatii tatalui (care nu obliga copilul sa-i cunoasca toate prietenele/iubitele/concubinele etc).
@When - Stimate domn, doriti sa va invit si nu stiati cum sa o spuneti? :)

Sigur ca avem toate cele stabilite, nu inteleg unde anume doriti sa ajungeti cu aceste intrebari...doar nu va asteptati sa va dau aceste detalii aici.
@When
cinstit va raspund: la cum il foloseste in acest razboi al nostru...ma indoisc grav de dragostea pe care i-o poarta!

la cum pleaca in club cand e bolnav acasa - ma indoiesc ca l-ar iubi!
daca iti e copilul bolnav acasa...nu cred ca iti mai arde de vreun club sau alta distractie!

daca stii ca-si iubeste tatal, nu-i interzici sa-l vada...stiind ca sufera! se presupune ca-i vrei binele copilului tau, chiar daca tu-l urasti pe tatal lui!

daca vezi ca e constipat de 3 zile si nu faci nimic...cum iti pasa? nu-l vezi ca se chinuie?

Cel putin asa cred ca gandeste un parinte adevarat!
@proastasatului

Dvs trebuie sa va tineti de o conduita corecta de parinte si non-conflictuala.


Va dau situtia concreta: copilul este la mine, mama suna sa vorbeasca cu copilul, care copil fiind afara in curte si alergand, nu are chef pe moment sa vorbeasca cu mami. Reactia mamei: ce i-ai facut copilului?!?!!? de ce e trista?!?!? de ce plange?!?!
I-am trimis poza cu copilul ca sa-i arat ca era f fericit si nu plangea deloc. NU! Se bucura ca nu mai plange!

Daca atitudinea mea a fost corecta si a avut reactia asta din partea ei....cam cat de "corect" trebuie sa fiu ca sa nu mai fie totusi niciun conflict?



@againstPAS

Si-au mai dat seama ca si daca nenorocitu obtine un program de vizita, daca ele nu-l respecta nu le face nimeni nimic


Pai si dosarul penal facut pentru nerespectarea programului de vizita - ce se intampla cu el?

Avem atatea cazuri de copii nevinovati care sunt invatati sa-si respinga brutal tatii incat nu poti sa nu te intrebi ce se va intampla cu acesti copii mai incolo.


Ce sa se intample cu acesti copii? Vor trece prin aceeasi poveste cu mame care fac fix la fel ca si mama lor! Sau vor fi chiar ele astfel de mame (ca asa au vazut si invatat).
Sau vor lupta la fel ca mine - eu personal sunt un astfel de caz - crescut si ascuns de tatal care ma iubea, doar ca atunci erau alte vremuri. Am reluat legatura de cativa ani cu tata si recuperam timpul pierdut!
Va dati seama ca sub nicio forma nu vreau sa treaca si copilul meu prin asa ceva!
@againstPAS - desi sunt constient ca spuneti crudul adevar...eu tot sper ca se va face dreptate si tatilor!

Nu e corect, legal si cum vrei sa-i mai spuneti acestui comportament al mamelor care isi priveaza propriul copil de prezenta tatalui.

Incet, incet, se dau legi in ajutorul tatilor, se schimba decizii in salile de judecata in favoarea noastra, totusi nu mai suntem ca pe vremuri cand era musai sa ramana copilul la mama!

Dar daca noi, tatii discriminati, stam degeaba si dansam dupa cum vrea mama, atunci ne cam meritam soarta!