avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare convorbire telefonica privata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare convorbire telefonica privata

Buna seara si Hristos a Inviat!

Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a celuilalt interlocutor, evident.
Este legal?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2016
MashaD, utilizator
Depinde ce anume doriti sa faceti cu acea inregistrare si unde sa va serveasca.
Daca va fi cazul, sa o pot utiliza ca si proba in instanta sau pt o plangere la politie (hartuire).

Povestea pe scurt: sunt in proces cu fosta sotie (intentat de catre mine) pt a incerca sa schimb domiciliul copilului nostru (acum sta la ea, e fetita si are 3 ani jumate) sau macar sa extind programul de legaturi personale (care acum se desfasoare pe baza conventiei de divort si este unul meschin).
Fosta mea sotie, simtindu-se probabil incoltita si avand frustrarile ei, tot ma hartuieste (de fiecare data cand copilul este la mine, ea trebuie sa dea 10 telefoane si mesaje, dc nu i se raspunde, da mesaje de amenintare ca vine cu politia si intariri) plus o plangere mincinoasa la politie pe numele logodnicei mele, cum ca a amenintat-o ca o bate (ceea ce evident ca nu a fost asa, din contra, fosta mea sotie i-a adresat injurii logodnicei mele).
Pentru ca nu exista o cale amiabila de a discuta cu ea si pentru ca minte (de genul: a vrut sa vb cu copilul cand acesta era in vizita la mine si copilul era prea preocupat si nu a vrut sa vb cu ea, si ea a mintit ca vai, de ce plange copilul) vreau sa limitez orice discutie cu ea si aceasta sa fie inregistrata (ca sa nu mai poata minti atata).
In opinia mea va este mai utila o proba cu un martor, dar puteti efectua si inregistrari audio.
Multumesc pt raspuns! Da, logodnica mea este in martora la tot ceea ce se intampla, insa nu stiu cat de credibila ar fi (in instanta, politie).
D-asta ma interesa daca este legal sa imi inregistrez convorbirile cu fosta sotie, ca sa am dovada concreta a minciunilor pe care le spune (mai ales ca o voi anunta la ineputul fiecarei convorbiri).
Legal puteti inregistra, cu acordul interlocutorului.
Ramane intrebarea daca va e util sau nu.
In relatia cu mama copilului cu siguranta o sa va dauneze daca ii cereti acordul sa o inregistrati ca sa o puteti controla.
Minciunile de genul celei expuse de dvs ii sunt inutile in instanta si la politie. Iar daca cineva vrea sa fabuleze gaseste resurse nelimitate.

S-ar putea sa va fie mai util sa-i raspundeti la cele 12 telefoane si 3 mesaje si sa-i trimiteti poze si filmulete din care sa rezulte ca e bine fata si, cu cat se va simti mai stapana pe situatie cu atat va rari mesajele si telefoanele. Si sa incercati sa nu intrati in polemci si lupte pentru putere cu ea.
Poate va intelegeti cu logodnica sa incerce sa o evite pe fosta dvs sotie.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)