avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate vasi_patrusel

Activitate vasi_patrusel

Răspuns la discuția Decizie de impunere anuala ANAF
Am specificat ca nu exista nici un venit si nici o tranzactie care sa presupuna o astfel de plata.
Suma de 468 RON este aferenta anului 2012 si din cate inteleg eu din acea decizie , este calculata ca fiind 5.5 procente din baza de calcul de 8400 RON/an (adica salariul minim de 700 RON/luna din anul 2012).
Cu alte cuvinte, este obligata sa plateasca acum CAS pentru anul 2012 (desi nu are cum sa mai beneficieze de acele servicii).
Ca si baza de calcul, se considera salariul minim de 700 RON/luna adica 8400 RON/an, asta in conditiile in care nu a incasat nici un leu in toata perioada asta.

Daca nu gresesc, inseamna ca s-a dat o lege prin care orice persoana care nu are nici un venit, trebuie totusi sa plateasca CAS calculat conform BAZEI DE CALCUL DE 700 RON/luna.

Va rog sa argumentati daca este corecta sau gresita aceasta concluzie.
De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF "Decizia de impunere anuala pentru plata CASS", conform careia trebuie sa plateasca 468 RON.
Mentionez ca este casnica de cativa ani si nu are NICI o sursa de venit.
Intrebarile sunt urmatoarele:

1) In ce masura este legala aceasta decizie de impunere a platii CASS?

2) Ce masuri poate lua ANAF-ul pentru a o constrange sa plateasca suma aceea? Sau mai exact, ce se intampla daca nu plateste?

Mai mentionez ca de 4 luni a ajuns la varsta de pensionare, si-a bagat dosarul de pensie, insa decizia de pensionare inca nu a primit-o. Am specificat ideea aceasta in eventualitatea in care o eventuala decizie de pensionare favorabila ar anula decizia de impunere pentru plata CASS.

Va multumesc.