Din ce am vazut, contractul de comodat (nici chiar cel cu titlu oneros) nu prea ma ajuta. Din ce am tot cautat, am cam gasit raspunsul: Contract de subinchiriere cu consimtamantul firmei de leasing. Multumesc de ajutor!
Buna seara. Ma adresez cu urmatoare speta. Intr-o societate comerciala sunt asociat unic si am achizitionat pe aceasta societate in sistem leasing financiar 2 autoturisme. Unul dintre cele doua autoturisme as dori sa il dau in folosinta unei alte societati comerciale care are doi asociati - eu si inca o persoana. Intrebarea e: ce tip de contract ar trebui sa intocmesc intre cele doua societati astfel incat cea de-a doua societate sa poata sa scada complet cheltuielile (cheltuieli intretinere, cheltuieli rata leasing, cheltuieli asigurari etc.)? Contract comodat cu titlu oneros (sper ca e ok formularea), contract subinchiriere, sau...? Totodata, in baza acestui tip de contract cheltuielile care le are prima societate cu masina (leasing, asigurari etc.), le poate factura celei de-a doua societati? Multumesc!
Ok. Multumesc mult! Speram ca procedura sa nu se lungeasca. Daca e prin instanta probabil mai dureaza. Multumesc mult!
Ok. Multumesc mult! Speram ca procedura sa nu se lungeasca. Daca e prin instanta probabil mai dureaza. Multumesc mult!
Am inteles. Multumesc pentru raspuns! Cererea e evacuare trebuie facuta din nou la judecatorie sau la un executor judecatoresc? Eu as vrea sa intru in posesie cat mai repede dar nu stiu cand am dreptul deplin sa o si fac. Multumesc!
Buna ziua. Pe scurt: Eu cu sora mea am mostenit de la parinti un apartament. Sora nu vrea sa comunice deloc, am solicitat iesirea din indiviziune prin judecatorie, am decizie definitiva prin care mi se atribuie bunul dupa ce platesc sulta de 20000 euro. Sora mi-a dat contul in care sa ii virez banii dar nu vrea sa paraseasca apartamentul (si-a facut inclusiv mutatie pe apartament in timpul procesului si sta in apartament de la inceputul procesului). Intrebare: care este procedura dupa obtinerea hotararii si plata sultei? Odata platiti banii in cont pot intra direct in posesia bunului? Trebuie sa intabulez apartamentul pe numele meu si apoi o pot evacua pe sora? Chiar daca i-am platit suma stabilita prin hotarare, trebuie sa apelez la in executor? Multumesc!
Buna seara. Inca nu am primit motivarea judecatorului. M-am uitat pe portal si am vazut solutia care au dat-o. Maine ma duc cu actele la avocat oricum. Executarea am oprit-o. Am facut adresa catre ANAF si cei de la ANAF au sistat formele de executare pana cand primesc un raspuns definitiv de la Judecatoria Iasi. Acum sa vad motivatia judecatorului si sa imi spuna avocatul care sunt formele de atac...Oricum...absurda situatie!
Asta am si facut. Si cei de la ANAF mi-au dat o copie a unui titlu executoriu (extrast) trimis de Judecatoria Iasi; in acest titlu executoriu (extras) trimis de judecatoria Iasi practic se afla eroarea: adresa este facuta pe numele meu, cu cnp, cu tot, iar eu am anexat hotararea specificata in titlul executoriu tocmai pentru a indica eroarea. Practic in cererea de indreptare eroare am cerut indreptarea acestui titlu executoriu (asa se numeste adresa transmisa de Judecatoria Iasi catre ANAF). Si din cate am inteles intr-o astfel de situatie (ciudata de altfel) se poate face doar cerere de indreptare eroare materiala, corect?
Buna seara. Intr-adevar nu am cunostinte in materie de drept (dar cererea a fost formulata cu ajutorul unui avocat). Eroarea a fost produsa de catre Judecatoria Iasi (adresa trimisa de Judecatorie catre ANAF este eronat completata cu CNP-ul meu si cu adresa mea). In hotararea judecatoreasca emisa de Judecatoria Iasi pentru dosarul respectiv datele sunt corecte; in schimb in adresa transmisa catre finante pentru executare datele sunt trecute eronat. Acum ca Judecatoria Iasi a respins cererea mea, se mai poate face ceva?
Buna seara. Sunt executat pentru un dosar din care nu fac parte si in care nu am avut nicio calitate! Pe scurt: In data de 15.11 am primit un plic cu o somatie si cu un titlu executoriu de la ANAF (recuperarea cheltuielilor judiciare avansate de stat de la persoane rezidente). Tot atunci am mers la ANAF sa vad in ce baza au impus cele doua titluri executorii si un functionar mi-a eliberat pe baza unei cereri o copie a titlului executoriu (extras) trimis de Judecatoria Iasi. Din aceste documente am vazut care sunt partile si am mers la domiciliul reclamantei pentru a cere ajutor (aceasta mi-a dat hotararea judecatoareasca in baza careia au fost emise si titlurile executorii pentru a putea indica eroarea). Ulterior, in urmatoarea zi, am depus o cerere de indreptare eroare materiala la Judecatoria Iasi in care am specificat clar ce s-a intamplat si am subliniat faptul ca eu, chiar daca am acelasi nume cu paratul din dosarul respectiv, nu am facut parte din dosar si nu am avut nicio calitate in acesta (avem adrese diferite, cnp-uri diferite etc., date care se vad clar si in hotararea emisa de ei). Acum constat cu stupoare, ca cererea este respinsa de catre Judecatoria Iasi si, mai mult decat atat, incheierea e finala (dezinvestire). Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Cererea e facuta ca la carte, aspectele au fost explicate si subliniate in documentele anexate, eroarea a fost indicata cu claritate si cu toate acestea sunt executat pentru un dosar din care nu am facut parte! Este un for superior la care ma pot adresa? Oricat de stupid ar suna, trebuie sa dau Judecatoria Iasi in judecata? Sau care ar fi solutia?! Multumesc mult!