avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract folosinta auto intre doua persoane juridice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract folosinta auto intre doua persoane juridice

Buna seara. Ma adresez cu urmatoare speta. Intr-o societate comerciala sunt asociat unic si am achizitionat pe aceasta societate in sistem leasing financiar 2 autoturisme. Unul dintre cele doua autoturisme as dori sa il dau in folosinta unei alte societati comerciale care are doi asociati - eu si inca o persoana. Intrebarea e: ce tip de contract ar trebui sa intocmesc intre cele doua societati astfel incat cea de-a doua societate sa poata sa scada complet cheltuielile (cheltuieli intretinere, cheltuieli rata leasing, cheltuieli asigurari etc.)? Contract comodat cu titlu oneros (sper ca e ok formularea), contract subinchiriere, sau...? Totodata, in baza acestui tip de contract cheltuielile care le are prima societate cu masina (leasing, asigurari etc.), le poate factura celei de-a doua societati? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefan_agnis , utilizator 19:51, 4 Martie 2021
Detalii
Abordări juridice și fiscale privind contractul de comodat
[ link extern ] /
Din ce am vazut, contractul de comodat (nici chiar cel cu titlu oneros) nu prea ma ajuta. Din ce am tot cautat, am cam gasit raspunsul: Contract de subinchiriere cu consimtamantul firmei de leasing. Multumesc de ajutor!
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
stefan_agnis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte intre persoane juridice - lamurire DAIANA_ DAIANA_ E vineri azi...probabil cu totii ne gandim la weekend, insa poate unii dintre cei ce frecventeaza acest forum isi mai gasesc rabdarea sa-mi acorde un raspuns ... (vezi toată discuția)
Cum inchiriez o masina? CrinaV CrinaV Buna ziua, Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva? Sub ce forma, o persoana juridica poate sa dea in folosinta un autoturism( leasing in curs) unei ... (vezi toată discuția)
Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)