Buna seara. Ma adresez cu urmatoare speta. Intr-o societate comerciala sunt asociat unic si am achizitionat pe aceasta societate in sistem leasing financiar 2 autoturisme. Unul dintre cele doua autoturisme as dori sa il dau in folosinta unei alte societati comerciale care are doi asociati - eu si inca o persoana. Intrebarea e: ce tip de contract ar trebui sa intocmesc intre cele doua societati astfel incat cea de-a doua societate sa poata sa scada complet cheltuielile (cheltuieli intretinere, cheltuieli rata leasing, cheltuieli asigurari etc.)? Contract comodat cu titlu oneros (sper ca e ok formularea), contract subinchiriere, sau...? Totodata, in baza acestui tip de contract cheltuielile care le are prima societate cu masina (leasing, asigurari etc.), le poate factura celei de-a doua societati? Multumesc!
Din ce am vazut, contractul de comodat (nici chiar cel cu titlu oneros) nu prea ma ajuta. Din ce am tot cautat, am cam gasit raspunsul: Contract de subinchiriere cu consimtamantul firmei de leasing. Multumesc de ajutor!
Comodat auto
adriana m
Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.