Buna seara. Ma adresez cu urmatoare speta. Intr-o societate comerciala sunt asociat unic si am achizitionat pe aceasta societate in sistem leasing financiar 2 autoturisme. Unul dintre cele doua autoturisme as dori sa il dau in folosinta unei alte societati comerciale care are doi asociati - eu si inca o persoana. Intrebarea e: ce tip de contract ar trebui sa intocmesc intre cele doua societati astfel incat cea de-a doua societate sa poata sa scada complet cheltuielile (cheltuieli intretinere, cheltuieli rata leasing, cheltuieli asigurari etc.)? Contract comodat cu titlu oneros (sper ca e ok formularea), contract subinchiriere, sau...? Totodata, in baza acestui tip de contract cheltuielile care le are prima societate cu masina (leasing, asigurari etc.), le poate factura celei de-a doua societati? Multumesc!
Din ce am vazut, contractul de comodat (nici chiar cel cu titlu oneros) nu prea ma ajuta. Din ce am tot cautat, am cam gasit raspunsul: Contract de subinchiriere cu consimtamantul firmei de leasing. Multumesc de ajutor!
Comodat auto
adriana m
Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)