Multumesc.Imi este greu in momentul de fata sa fac rost de aceasta carte si avem nevoie de niste informatii rapide privind careva exemple deastfel de institutii de drept judiciar privat.
Poate ma puteti ajuta,cu o idee,unde sa gasesc informatii mai precise pe net.
mediere e institutie judiciara de drept privat?
Va multumesc
Am scris pe aceasta intrebare pentru ca nu am gasit o informatie concreta privind subiectul lansat.
Imi spuneti va rog care sunt institutiile de drept judiciar privat?
multumesc
subiectul intrebarii mele e un teren extravilan agricol pentru care am achitat impozitul la zi la primaria din localitatea unde am domiciliu(comuna), insa in urma delimitarii teritoriale acesta face parte din teritoriul municipiului din apropiere ,unde sunt obligat sa il inregistrez ,insa problema e ca pentru inregistrare mi se cere sa platesc impozit pe 5 ani in urma plus penalitati ,acesta fiind mult mai mare la municipiu. Repet eu sunt la zi cu impozitu pe acel teren la primaria comunei unde am domiciliu si ma simt neindreptatit sa platesc inca un impozit la municipiu pe 5 ani in urma plus penalitati ,care ar fi demersul legal pentru o astfel de problema?
va multumesc!
imi spuneti va rog care sunt institutiile de drept judiciar privat?
multumesc:sorry:
Multumesc.Deci imi va fi recunoscuta vechimea din strainatate in Romania,iar cotizarea la pensie si alte asigurari sociale depind de acordurile cu caracter international la care Romania este parte.
Pe mine ma intereseaza daca statul roman recunoaste vechimea dincolo,de exemplu:vreau sa-mi deschid un cabinet de mediator si am nevoie de 3 ani vechime.Aceasta vechime este in Anglia.Va fi recunoscuta de Consilul de Mediere ca vechime pentru a indeplini conditiile in Romania?
Buna ziua,
Urmeaza sa lucrez in strainatate cu contract de munca,facut acolo.O sa platesc asigurari sanatate,etc acolo.
Dupa ceva ani poate ma voi intoarce in Romania.
Acei ani de vechime in Anglia imi vor fi recunoscuti in Romania?
Multumesc anticipat,
Multumesc de informare.Se considera voluntaritul vechime? Stiu doar zvonuri,inca nu am cautat legislatie, ca voluntariatul ar fi recunoscut ca vechime in munca?
Multumesc de raspuns.Daca legea spune de un master avizat,care sunt acelea? Aveti idee? Eu nu gasesc nici un master avizat de Consilul si nu inteleg.Cum verific daca masterul pe care il urmez e avizat de Consilul?
Doresc sa ma ajutati sa imi pot lamuri in mod real informatiile privind deschiderea unui cabinet de mediator in cazul meu.Sunt absolvent de Drept 2014 si inscris curand la un master tot in domeniu.Legislatia privind conditiile de a fi mediator si anume Art. 7 din legea 192/2006 m-a bulversat putin.Sa am experienta 3 ani in munca. Orice munca? Paznic de exemplu? Mi se pare aberant,adica ce se urmareste prin aceasta vechime in orice domeniu? Respectarea unui job?A unui program? Dupa aceea trebuie sa urmez un curs de formare a mediatorilor organizat de catre unul dintre cei cinci furnizor de formare autorizati in acest sens de catre Consiliul de Mediere. Legea spune si asta:
"a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere" Cum spuneam sunt la master in domeniu,dar de unde stiu ca e avizat de Consilul de mediere? Pentru ca am cautat si Consilul nu avizeaza nici un master,ci dimpotriva trebuie NEAPARAT sa faci cursul de 1000 de euro.
Reamintesc litera f) din art.7 din lege:
absolvirea cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;Dar daca consilul nu avizeaza nici un master,mai conteaza masterul ? Sau obligatoriu trebuie facut cursul de mediator?
Astept un raspuns cu celeritate,
Multumesc anticipat.