avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate Stancu Aurelian

Activitate Stancu Aurelian

Cat timp poate dura ca o lege sa fie introdusa in monitorul oficial?
Răspuns la discuția pensie de intretinere
ok multumesc frumos.deja executorul ei mi.a pus sechestru pe masina..............termenul de somatie al executorului judecatoresc este de 6 luni ?intreb asta ca executorul mi.a trimis somatie de plata pe data de 25.07.2014 si acuma pe 25.01 2015 expira somatia conform codului civil?este adevarat ca exista perimarea somatiei?
ok am inteles la fel mi-a spus si executorul meu judecatoresc dar am vrut sa mai intreb si pe alcineva va multumesc tuturor ca m-ati ajutat......mai am o singura intrebare eu stiu cel mai bine suma care o datorez este 11.747,91 lei din data de 20 .04.2011 si pana in prezent intrebarea este ca nu am toti bani astia gramada cum sa procedez sa platesc esalonat?
sau cum se procedeaza?

copilul nu mi-a fost niciodata incredintat mie,,doar mi-sa dat o pensie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pana la majoratul copilului ,hotararea judecatoreasca cum nu mai are valoare atata timp cand nu este anulata de partea adversa.?
am cerut in contestatie la executare sa imi spuna si mie cum a reusit executorul ei sa ajunga la suma de 600 milioane asa mi-a cerut executorul ei si mi-a pus poprire pe conturi si mi-a trimis si la serviciu unde lucrez poprir,si pe masina..am depus acte la executorul ei si l-am intrebat cum a ajuns la suma asta exorbitanta si eu am vazut ca suma nu este certa ,lichida si exigibila si asta am contestato,executorul si reparat greseala dupa o luna si mi-a trimis alta suma adica 15.572,91,la care si suma asta este gresita si suma reala calculate de mine este de 11.747,62.intrebarea mea este cat trebuie sa platesc?ca ma zapacit executorul ei , din suma asta care o spune el se scade si reducerea mea de pensie de intretinere adica din data de 21.11.2013 pana in prezent. jur ca ma ametit .eu am poprire pe conturi si sechestru pe masina pe suma de 15.572,91 ca asa vrea executorul . nu pe suma reala.comisionul la executor este de 1600 lei asa scrie el
am pus in executare hotararea mea in anul 2012. am pe rol si am contestatie la executare depusa in anul 05.05. 2014 si sa dat termen in 02.02.2015 tocmai dupa 9 luni.EXECUTORUL JUDECATORESC AL MEU VREA SA FACEM COMPENSATIE SI SA ACHIT MAI PUTIN

are cont la executorul judecatoresc al ei mama copilului.
adevarat daca sa dat o hotarare noua , hotararea mea definitiva si irevocabila data de o instanta de judecata o arunc la gunoi pur si simplu? in anul 2013 in actiunea de divort copilul ia fost incredintat mamei, ca asa este legea in romania mama are prioritate.eu am atacat hotararea de divort deoarece instanta a calculat gresit si ma pus sa platesc pensie de intretinere 3775lei pe luna cand eu aveam salariul 1500 lei si am facut apel si recus pe eroarea materiala si tocmai la curtea de apel bucuresti a inteles instanta ca trebuie sa platesc corect suma de 377 lei pe luna. eu am calculat dar intrebarea mea este daca hotararea mea cade in baza carui articol?problema mea este mai grava ca judecanduma atitia ani nu am stiut cat sa platesc si sa adunat cam multi bani si nu am toti bani gramada cum vrea executorul ei toti bani adica vreo 120 milioane din data de 20'04.2011 de cand am divortat si pana in prezent.eu pe data de 21.11.2013 am facut alta actiune de reducere de pensie de intretinere deoarece salariul meu sa diminuat de la 1500 lei la 500 lei si am castigat mi-a admis instanta cererea in 2014 si de la data introduceri actiuni adica de la data de 21.11.2013 am de plata pensie de intretinere 125 lei pe luna pana la majoratul copilului.

Nu mai scrieti cu majuscule
conform carui articol se anuleaza ca eu nu cred ca se poate anula o sentinta data de o instanta de judecata definitiva si irevocabila asa pur si simplu.Eu cred ca partea interesata ar trebui sa ceara instantei de judecata prin o contestatie la executare anularea hotarari mele pe motiv ca are si ea o hotarare si atunci nu mai este valabila a mea si ramane a ei valabila.
Da copilul este la ea ,dar vine si la mine in fiecare sfarsit de saptamana,executorul meu judecatoresc nu are ce sa-i ia ca nu are nimic pe numele ei, ea mi-a plati mie pensie de intretinere doar 2 luni ,problema este ca niciodata nu mi- a fost copilul incredintat mie, eu am primit doar pensie de intretinere pe o hotarare separata fara ca copilul sa mi-l incredinteze mie.la divort copilul la incredintat mamei,dar hotararea mea irevocabila nu trebuia anulata tot de o instanta de judecata ?trebuia sa se faca vorbire la divort si de pensia mea ?nu are cum sa cada asa pur si simplu fara o baza legala fara un art din codul familiei.acuma ia mi-a trimis executorul ei sa ma execute dar eu nu stiu suma corecta de plata si executori intre ei nu vor sa faca compensatie ca fiecare isi vede de hotararea lui irevocabila.fiecare executor executa hotararea lui asa mi sa spus.Eu am hotararea din 08.07.2010 si pana la majoratul copilului si ea are hotararea ei din 20-04-2011 si pana la majoratul copilului asa scrie in hotarare .in anul 2013 la curtea de apel a ramas definitiva hotararea ei asa scrie .copilul meu are 10 ani acuma.
.
in anul 2009 am facut o actiune in instanta si am cerut instantei doar pensie de intretinere deoarece fosta sotie a plecat de acasa fara copil si copilul a ramas in caminul conjugal,in anul 2010 am primit sentinta si a obligato pe fosta sotie la plata pensiei de intretinere,la salariul minim pe economie la vremea aia si instanta a stabilit ca mama sa dea copilului 150 lei pe luna pana la majoratul copilului definitiva si irevocabila pentru ca fosta sotie nu a contestat hotararea instantei.si a ramas irevocabila.
Fosta sotie in anul 2010 a introdus in instanta actiune de divort si ne-am judecat.la fond in anul 2011 instanta ia dat copilul mamei si ma obligat pe mine tatal la o pensie de 377 lei pe luna pana la majoratul copilului,neanulandumi sentinta mea de pensie de intretinere la care mama era obligata sa o plateasca,copilului 150 lei pe luna si cu toate astea hotararea instantei am depuso in dosarul de divort si la tribunal a ramas la fel si la curta de apel bucuresti a ramas la fel in anul 2013 si a ramas definitiva si irevocabila .
Intrebarea mea este hotararea mea din 2010 de pensie de intretinere definitiva si irevocabila merge pana la majoratul copilului si hotararea ei de divort din 2013 merge si ea pana la majoratul copilului?concluzionand sint 2 hotarari definitive si irevocabile cu acelasi obiect si eu nu stiu cati bani am sa dau copilului findca si eu am de primit pensie prin hotararea mea din 2010? care nu a fost anulata de nici o instanta de judecata.