avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru pensie alimentara de intretinere minor, una mie si cealalta fostei mele sotii la care a fost stabilit si domiciliul copilului. mentionez ca eu am acesta sentinta din anul 2010 si nu a fost stabilit copilul la mine, iar fosta mea sotie are o sentinta din 2013 o data cu definitivarea divortului. niciuna din aceste sentinte nu a fost contestata, dar nici nu s-a facut plata pensiei de intretinere nici eu , nici ea, deoarece sumele nu au fost initial stabilite corect. acum cateva luni, fosta mea sotie, mi-a facut executare silita pe bunuri, deoarece suma pe care ar trebui sa o platesc minorului ar depasi suma de 10.000 de lei. intrebarea mea este, sentinta mea aupra ei in vederea platirii pensiei de intretinere mai este valabila? repet, nefiind anulata de nici o instanta sau contestata
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 23 Ianuarie 2015
eu nu inteleg: cate procese de divort aveti?
daca aveti o sentinta din 2010 care definitiva (nu a fost atacata) cum puteti avea divortul definitivat in 2013 ????
sau poate aveti o decizie de pensie de intretinere din 2010 si alta de divort din 2013 ...
sau mai putem imagina scenarii dar nu vad cu ce va ajuta
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator
corect, este o decizie de pensie de intretinere definitiva si irevocabila din 2010 care o obliga pe mama la plata pensiei,este actiune separata fata de divort, iar divortul definitivat in 2013, ma obliga pe mine (tatal) la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului. eu am depus catre toate instantele, fond, apel, recurs, inalta curte decizia de pensie pe care mama o avea de plata, dar se pare ca nu s-a facut vorbire despre ea nicodata, nu a fost luata in considerare de nici o instanta
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Stancu Aurelian, Alte profesii
in anul 2009 am facut o actiune in instanta si am cerut instantei doar pensie de intretinere deoarece fosta sotie a plecat de acasa fara copil si copilul a ramas in caminul conjugal,in anul 2010 am primit sentinta si a obligato pe fosta sotie la plata pensiei de intretinere,la salariul minim pe economie la vremea aia si instanta a stabilit ca mama sa dea copilului 150 lei pe luna pana la majoratul copilului definitiva si irevocabila pentru ca fosta sotie nu a contestat hotararea instantei.si a ramas irevocabila.
Fosta sotie in anul 2010 a introdus in instanta actiune de divort si ne-am judecat.la fond in anul 2011 instanta ia dat copilul mamei si ma obligat pe mine tatal la o pensie de 377 lei pe luna pana la majoratul copilului,neanulandumi sentinta mea de pensie de intretinere la care mama era obligata sa o plateasca,copilului 150 lei pe luna si cu toate astea hotararea instantei am depuso in dosarul de divort si la tribunal a ramas la fel si la curta de apel bucuresti a ramas la fel in anul 2013 si a ramas definitiva si irevocabila .
Intrebarea mea este hotararea mea din 2010 de pensie de intretinere definitiva si irevocabila merge pana la majoratul copilului si hotararea ei de divort din 2013 merge si ea pana la majoratul copilului?concluzionand sint 2 hotarari definitive si irevocabile cu acelasi obiect si eu nu stiu cati bani am sa dau copilului findca si eu am de primit pensie prin hotararea mea din 2010? care nu a fost anulata de nici o instanta de judecata.

Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Stancu Aurelian, Alte profesii
Ati fi putut-o executa pe sotie pentru sendinta din 2010 pana la data la care intra in vigoare sentinta ei din 2013 (in general pensia se plateste de la data actiunii de divort deci cu ceva inainte sentintei definitive, depinde cum scrie in hotararea ei), deci ea trebuie sa va dea pensia conform sentintei din 2010 dar doar pana la data la care ea a depus actele de divort care spuneti ca a fost tot in 2010. Sentinta d-voastra nu-si mai produce efectele de la data de la care ea a depus actele de divort asa ca in acest moment doar d-voastra trebuie sa-i platiti pensie ei, conform sentintei de divort, copilul e la ea nu?
Da copilul este la ea ,dar vine si la mine in fiecare sfarsit de saptamana,executorul meu judecatoresc nu are ce sa-i ia ca nu are nimic pe numele ei, ea mi-a plati mie pensie de intretinere doar 2 luni ,problema este ca niciodata nu mi- a fost copilul incredintat mie, eu am primit doar pensie de intretinere pe o hotarare separata fara ca copilul sa mi-l incredinteze mie.la divort copilul la incredintat mamei,dar hotararea mea irevocabila nu trebuia anulata tot de o instanta de judecata ?trebuia sa se faca vorbire la divort si de pensia mea ?nu are cum sa cada asa pur si simplu fara o baza legala fara un art din codul familiei.acuma ia mi-a trimis executorul ei sa ma execute dar eu nu stiu suma corecta de plata si executori intre ei nu vor sa faca compensatie ca fiecare isi vede de hotararea lui irevocabila.fiecare executor executa hotararea lui asa mi sa spus.Eu am hotararea din 08.07.2010 si pana la majoratul copilului si ea are hotararea ei din 20-04-2011 si pana la majoratul copilului asa scrie in hotarare .in anul 2013 la curtea de apel a ramas definitiva hotararea ei asa scrie .copilul meu are 10 ani acuma.
.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Stancu Aurelian, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Scoaterea din drepturi a tatalui Anica66 Anica66 Buna ziua. SUNT divortata din 2010 prin hotarare definitiva si irevocabila a copilului la mine(mama) . In hot. S a atipulat ca tatal are dreptul sa l viziteze ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dandascalu44 dandascalu44 mi s-a stabilit prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila plate sumei de 150 lei pensie intretinere.Fosta sotie m-a dat in judecata ptr majorarea ... (vezi toată discuția)
Decaderea fostului sot din drepturile parintesti AdrianaCamelia AdrianaCamelia Daca in urma judecatorii hotaresti definitive si irevocabile am obtinut incredintarea minorelor,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alimentare,dar acesta ... (vezi toată discuția)