avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate dinuo

Activitate dinuo

Răspuns la discuția Uzucapiune?
Buna ziua!
Terenul a fost achizitionat de catre subsemnatul (in timpul casatoriei), casa la rosu a fost construita de subsemnatul cu resurse financiare obtinute din vanzarea unei garsoniere obtinute inainte de casatorie. Dintre solutiile avute la indemana pentru continuarea casei cea mai eficienta a parut sa fie valorificarea imobilelor sus amintite apartinand socrei si surorii ei. Din banii obtinuti, pe teren s-a mai construit un imobil in care locuiesc acestea, iar cu restul banilor s-a mai facut un pas catre finalizarea locuintei. Ne-am mutat in aceasta dupa ce am mai facut un imprumut bancar pe care l-am/il achit eu. In scriptele primariei -Registrul agricol - detinatori ai proprietatii sunt eu si fosta sotie, ,,soacrele ,, mele avand calitate de locatari (au mutatie pe adresa imobilului). Acestea nu figureaza pe nici un act al primariei ca proprietari ci ca locatari si nici in documentele Oficiului de cadastru. Nu le-am facut la vremea in care s-au mutat nici un act - mi s-a parut un gest inutil si costisitor ulterior - avand in vedere ca imobilul ne-ar fi ramas tot noua dupa decesul lor!
Sa inteleg ca din acest punct de vedere pot sta ,,linistit,,? Care ar fi fost contextul in care acestea ar fi putut beneficia de uzucapiune?
Multumesc foarte mult.
Discuție Uzucapiune?
Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie delicata rezultata ca urmare a divortului intentat de sotia mea, divort pronuntat, finalizat.
Locuim impreuna pe o proprietate pe care sunt construite 2 imobile - casa mare si casa mica. Cea de a doua a fost construita din banii rezultati in urma vanzarii a doua imobile - apartament 33 mp si garsoniera 11 mp - ce au apartinut soacrei mele si respectiv surorii sale sale. A fost solutia pe care am gasit-o la un moment dat, pe parcursul constructiei casei mari pentru a identifica resurse financiare in vederea continuarii lucrarilor la casa mare (intr-un anumit fel aceasta tranzactie ar echivala cu un aport financiar al fostei mele sotii la constructia casei noastre, la care, pana atunci, nu a contribuit in nici un fel la investitii : achizitia terenului, la lucrarile pentru casa la rosu sau a imprumuturilor facute in banca).
Intre timp sotia mea a considerat ca nu mai corespund asteptarilor ei si ales sa divorteze.
Vreau sa stiu in ce masura soacra si sora ei (au buletine cu mutatie pe adresa noastra fara a fi precizate casa in care locuiesc - acestea nu au numere separate) pot apela la dreptul de uzucapiune pentru a-si declara proprietate asupra casei mici (are regim de casa anexa/bucatarie de vara - desi e o casa cu 2 camere, beci, bucatarie , hol si baie) si cum pot preveni acest lucru.
Doresc, cum e si firesc ca proprietatea noastra sa se imparta in mod egal intre noi, cei doi fosti soti, insa banuiesc ca sotia mea ar face apel la toate mijloacele sa obtina o cota parte cat mai consistenta.
Mentionez ca locuirea se face din ianuarie 2008 in casa mica si din octombrie 2008 in casa mare.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
as dori sa intocmesc o contestatie pentru o amenda in valoare de 400 lei acordata pentru parcare in loc nepermis. Desi legal sunt vinovat, exista la mijloc o serie de factori si motive pentru care consider ca atribuirea amenzii si contravaloarea acesteia depasesc cadrul muncii de preventie pe care ar trebui sa o practice serviciul de politie.
As fi recunoscator daca as primi sfaturi in tehnoredactarea contestatiei, solicitarea mea fiind de transformar a acesteia in avertizare.
Multumesc!