Buna ziua,
Ma adresez dvs cu urmatoarea problema:
Mama mea a mostenit o parte din casa si gradina bunicilor impreuna cu alti 2 veri de-ale ei.
Un var a facut modificari si reparatii la casa, inclusiv la camera mostenita de mama, pe motiv ca trebuia sa renoveze casa altfel aceasta se prabusea. A schimbat geamurile in termopan, a zidit geamurile la pivnita si a construit scara in fata intrarii in pivnita, astfel blocand accesul nostru catre pivnita, a zidit usa catre camera noastra si a taiat peretele exterior, punand alta usa de intrare, a pus gard la marginea gradinii noastre. Iar pe urma ne-a dat in judecata sa ii platim investita.
Mama nu a cerut sa faca asta, nu i-a dat acceptul sa faca modificari, nici sa intre in camera mostenita de ea, nu a fost chemata la negociere, mediere, nu i s-a comunicat ca varul ar vrea sa cumpere partea ei, nu i-a zis ce intentii are (a golit toata camera de mobilier, a taiat teava de gaz, a luat din pivnita rafturile). Mai departe, el utilizeaza si gradina noastra ca si cum ar fi a lui. Degeaba incercam sa o dam in arenda la cineva din sat, ameninta satenii sa nu intre ca noi mintim si ca defapt gradina nu e noastra, el coseste, culege fructele de pe pomi, etc. Am chemat si politia dar ni s-a comunicat ca nu au cum sa supravegheze zi si noapte o gradina, sa vada cine ce face acolo. Mama mea nu sta la sat, merge de 3-4 ori pe an sa verifice daca totul e in ordine si de fiecare data e batjocorita si certata ce cauta ea acolo.
Cred ca tot ce vrea acest om, e ca mama sa renunte la mostenire, sa ii dea gratis tot numai sa nu mai trebuiasca sa platim suma ceruta de el pe "reparatii'.
Intrebarea mea e daca exista ceva lege care sa ne faca dreptate? Cum poate un om sa intre in casa altuia (in acest caz in camera altuia), sa ia ce vrea de acolo si sa faca ce vrea (asta se considera furt si incalca dreptul la proprietatea privata a mamei mele, nu?!? ) si dupa aceea sa mai si ceara bani? Se poate opri cumva acest om sau mai bine sa il lasam sa ia tot numai sa scapam de el?
Buna ziua,
As avea doua intrebari in legatura cu infiintare de PFA cu norma de venit:
- as vrea sa imi fac actele sa trec pe PFA, dar venitul meu pe an ar depasi de 4-5 ori norma de venit calculata pentru codul CAEN in care as fi incadrata; am citit pe site-uri de specialitate ca doar atunci se trece pe PFA cu venit real daca incasarile pe anul fiscal anterior depasesc 100 000 euro, deci pentru asta nu ar trebui sa imi fac griji.
Exista totusi posibilitatea sa fiu amendata pentru ca incasez mai mult decat pentru ce platesc impozit?
- lucrez in domeniul instalatiilor sanitare, mai exact in instalatii de stingerea incendiilor. Am colegi care s-au facut PFA cu norma de venit, cu codul caen 4329 (alte instalatii in constructii). Intrebarea mea e daca acest cod acopera asemenea lucrari? Codul caen eu propun cand completez formularele sau se selecteaza de catre personalul de la Directia Generala a Finantelor Publice in functie de calificarile mele? Daca mi se accepta initial sa deschid PFA cu acest cod caen, dar ulterior se demonstreaza ca nu ma incadrez in acest cod, exista posibilitatea sa fiu amendata ?