Buna ziua,
Ma adresez dvs cu urmatoarea problema:
Mama mea a mostenit o parte din casa si gradina bunicilor impreuna cu alti 2 veri de-ale ei.
Un var a facut modificari si reparatii la casa, inclusiv la camera mostenita de mama, pe motiv ca trebuia sa renoveze casa altfel aceasta se prabusea. A schimbat geamurile in termopan, a zidit geamurile la pivnita si a construit scara in fata intrarii in pivnita, astfel blocand accesul nostru catre pivnita, a zidit usa catre camera noastra si a taiat peretele exterior, punand alta usa de intrare, a pus gard la marginea gradinii noastre. Iar pe urma ne-a dat in judecata sa ii platim investita.
Mama nu a cerut sa faca asta, nu i-a dat acceptul sa faca modificari, nici sa intre in camera mostenita de ea, nu a fost chemata la negociere, mediere, nu i s-a comunicat ca varul ar vrea sa cumpere partea ei, nu i-a zis ce intentii are (a golit toata camera de mobilier, a taiat teava de gaz, a luat din pivnita rafturile). Mai departe, el utilizeaza si gradina noastra ca si cum ar fi a lui. Degeaba incercam sa o dam in arenda la cineva din sat, ameninta satenii sa nu intre ca noi mintim si ca defapt gradina nu e noastra, el coseste, culege fructele de pe pomi, etc. Am chemat si politia dar ni s-a comunicat ca nu au cum sa supravegheze zi si noapte o gradina, sa vada cine ce face acolo. Mama mea nu sta la sat, merge de 3-4 ori pe an sa verifice daca totul e in ordine si de fiecare data e batjocorita si certata ce cauta ea acolo.
Cred ca tot ce vrea acest om, e ca mama sa renunte la mostenire, sa ii dea gratis tot numai sa nu mai trebuiasca sa platim suma ceruta de el pe "reparatii'.
Intrebarea mea e daca exista ceva lege care sa ne faca dreptate? Cum poate un om sa intre in casa altuia (in acest caz in camera altuia), sa ia ce vrea de acolo si sa faca ce vrea (asta se considera furt si incalca dreptul la proprietatea privata a mamei mele, nu?!? ) si dupa aceea sa mai si ceara bani? Se poate opri cumva acest om sau mai bine sa il lasam sa ia tot numai sa scapam de el?
Urâta situație. Ati putea vinde partea Dvs unor Tigani cu mulți copii care sa se mute acolo... sau nu trebuie sa vindeți, doar sa închiriați pe o suma modica si contractul sa il fiscalizați la financiar. Sa vedem dacă nu se muta definitiv varul mamei de acolo. Pana una alta, trebuie sa va apărați in proces. Va trebuie un avocat bun care sa își dea interesul in apărarea drepturilor dvs
Intrebare
oana.c
Buna seara,
Va rog mult sa-mi raspundeti daca puteti.
Am 2/4 dintr-o casa mostenita de la tatal meu. Sunt unic mostenitor. Impreuna cu tatal meu ... (vezi toată discuția)