Adunate de-a lungul anilor și mai recente
Recent, ca de obicei la ședința blocului din 20 de apartamente, doar 10 cu mine am fost prezenti dar eu am părăsit nefiind de acord, însă ca de obicei s-a stabilit așa în 9 prezenți.
Eu de 30 de ani și mama mea înainte 20 de ani am îngrijit gradina din partea noastră de bloc. Am lipsit obligată 2 ani pe timpul pandemiei și la alta ședința noua președinte atunci cu alta vecina veche și una sau doua familii noi au decis să angajeze grădinar care mi-a ras la pământ tot ce aveam!
Acum la ședința cu 9 prezenți am întrebat cum și-au permis sa îmi mute în batjocură florile și să îmi taie gradina că doar 50 de ani in cap nici unul nu a coborât să pună mâna sa îngrijească grădina. Unul din vecinii vechi de la etajul 3 a strigat la mine că sa taie tot și încă o vecină noua a venit și a tzipat și ea că din gura de sarpe că ea vrea gazon și când i-am spus că e.libera sa planteze, a ripostat că ea poate vrea dar poate nu îi place să grădinărească. Am plecat furioasă de la ședință.
Întrebarea mea va rog frumos este dacă și cum aș putea să dau in judecată cei trei vecini, cei doi care au tzipat și președinta care a început de fapt sa se ia de mine.
Eu una nu am fost și nu voi fi de acord cu modul barbar in care au decis defrișarea grădinii in lipsa mea și la fel agresivitatea cu care mi s-au răspuns de către acel vecin și cum a tzipat acea vecină, având în vedere că ei îmi impun sa le plătesc eu servicii pe care eu le refuz total.
Motivele mele sunt da grădina și munca mea de-a lungul anilor batjocorită și mai mult faptul că de aproape 50 de ani am avut inundații cu apa menajeră din scurgere in casa și nu s-au reparat, că, jos în pivniță curge de ani de zile apa și nu au fost bani peste 5 mii Ron reparatii, că ferestrele de la pivnițe și coridoare pivniță sunt sparte sau nu sunt închise și la mine vine foarte frig și de la coridor iarna, că la noi casa scărilor e in o stare jalnică iar ușa de la bloc și ferestrele de la uscătorii sunt toate neschimbate de peste 50 de ani și toate costa bani, inclusiv regulat acoperișul.
Tot vecinii vechi in timp ce eu lucram au mai făcut tot felul de ședințe iar înainte de 2000 au decis montarea contoarelor și până să știu asta mi-au pus un vagon de apa la consum că nu aveam încă contoare.
Doresc sfatul legal daca și cum ii pot da in judecată pe cei care in mod agresiv îmi impun mie sa le plătesc lor sa îmi distrugă mie grădina.
Cu stimă,
Monica Mgh
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Terenul din fata blocurilor de locuit in comun apartin domeniului public
Utilizarea si ocuparea domeniului public nu se poate realiza legal decat cu acordul autoritatii publice locale
Dv din spirit civic ati dorit sa intretineti acel spatiu,dar legal nu aveti dreptul sa il folositi sau sa ridicati pretentii
Nu va hazardati sa promovati actiune in instanta deoarece veti beneficia de solutie defavorabila si veti acorda satisfactie partilor adverse
Blocul de locuit in comun nu este prevazut tehnic in proiect cu pivnita,eventual subsol tehnic unde este instalata infrastructura care asigura fluenta utilitatilor