avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate Grafician

Activitate Grafician

Va multumesc pentru raspuns. Probabil ca voi merge pe ideea publicarii fara inregistrare la OSIM. As fi dorit totusi sa ma lamuresc ce anume inseamna acest depozit national. Daca inregistrez un asemenea model si apare acest depozit national ce inseamna decaderea din drepturi? Aceasta decadere atrage dupa sine si radierea? Daca totusi obtin un depozit si din diverse motive nu-l mai pot sustine financiar - si in actuala criza e o posibilitate - in mod normal ar trebui ca acest depozit sa fie radiat si locul sa ramana gol, nu sa fie preluat de cineva care nu este creatorul lui. Sau nu am inteles bine despre ce este vorba. As merge si pe inregistrarea lui pentru a obtine o protectie sporita, dar mi se pare ciudat ca as putea pierde dreptul unei creatii care ramane a mea indiferent de situatie.
Buna ziua, in urma cu cateva luni am creat un personaj de carte pentru copii cu care intetionez sa public o serie de materiale. Din cate inteleg imediat dupa publicare personajul respectiv va ramane protejat datorita legii dreptului de autor. Am fost sfatuit sa il inregistrez si la OSIM, la desene si modele industriale. Nu stiu daca este o idee foarte buna, deoarece am inteles ca la OSIM va intra sub o lege speciala, unde, daca nu platesc o anumita perioada de timp, poate fi preluat de altcineva si pot pierde dreptul asupra lui. Deasemenea nu stiu daca cineva il poate inregistra la OSIM dupa ce a fost publicat. As dori sa stiu daca ar trebui sa ma complic cu inregistrarea lui sau sa-l public pur si simplu.