avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Activitate adriancostache

Activitate adriancostache

Buna ziua
As dori sa va descriu urmatorul caz, referitor la implicatiile fiscale si la aplicarea Legii nr.145 / 2014:
Sunt posesorul unui teren agricol, cu certificat de producator pentru legume si fructe. De asemenea, sunt unicul administrator ( deci proprietar ) al unei pensiuni.
Distanta dintre gradina si pensiune este de aproximativ 10 kilometri.
Ce acte trebuie sa folosesc pentru a transporta si a intrebuinta legumele si fructele obtinute in ferma / gospodaria proprie la preparatele culinare pe care le folosesc in bucataria propriei pensiuni ?
Ce preturi trebuie sa folosesc pentru a repecta legea fiscala in situatia aceasta ?
Daca fac venit din agricultura, acesta trebuie impozitat. Daca pretul pe unitatea de masura / produs agricol folosit in bucatarie este cat mai mic, produsele finite vandute prin pensiune aduc profit cat mai mare ce va fi si el, la randul lui, impozitat.
Pin propriul efort si prin munca fizica, obtin produsele agricole din ferma/gospodaria proprietate personala. Forta de munca folosita in activitatea pensiunii este asigurata de salariati specializati-calificati in domeniu.De fapt, eu nu comercializez produsele agricole obtinute pe terenul meu cu munca proprie ( ca persoana fizica ) ci doar le folosesc ca materie prima la pensiune ( societate cu raspundere limitata ). In fapt, "persoana fizica" fiind una si aceeasi cu persoana proprietarului pensiunii ( SRL ) NU SOLICITA contravaloarea produselor agricole.
Va rog, daca destinatarul acestui mail nu este cel in masura sa-mi poata spuna o rezolvare, sa redirectionati mail-ul catre cel/cea in masura sa ma ajute.
Cu deosebita consideratie