avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Legea 145 / 2014
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Legea 145 / 2014

Buna ziua
As dori sa va descriu urmatorul caz, referitor la implicatiile fiscale si la aplicarea Legii nr.145 / 2014:
Sunt posesorul unui teren agricol, cu certificat de producator pentru legume si fructe. De asemenea, sunt unicul administrator ( deci proprietar ) al unei pensiuni.
Distanta dintre gradina si pensiune este de aproximativ 10 kilometri.
Ce acte trebuie sa folosesc pentru a transporta si a intrebuinta legumele si fructele obtinute in ferma / gospodaria proprie la preparatele culinare pe care le folosesc in bucataria propriei pensiuni ?
Ce preturi trebuie sa folosesc pentru a repecta legea fiscala in situatia aceasta ?
Daca fac venit din agricultura, acesta trebuie impozitat. Daca pretul pe unitatea de masura / produs agricol folosit in bucatarie este cat mai mic, produsele finite vandute prin pensiune aduc profit cat mai mare ce va fi si el, la randul lui, impozitat.
Pin propriul efort si prin munca fizica, obtin produsele agricole din ferma/gospodaria proprietate personala. Forta de munca folosita in activitatea pensiunii este asigurata de salariati specializati-calificati in domeniu.De fapt, eu nu comercializez produsele agricole obtinute pe terenul meu cu munca proprie ( ca persoana fizica ) ci doar le folosesc ca materie prima la pensiune ( societate cu raspundere limitata ). In fapt, "persoana fizica" fiind una si aceeasi cu persoana proprietarului pensiunii ( SRL ) NU SOLICITA contravaloarea produselor agricole.
Va rog, daca destinatarul acestui mail nu este cel in masura sa-mi poata spuna o rezolvare, sa redirectionati mail-ul catre cel/cea in masura sa ma ajute.
Cu deosebita consideratie

Alte discuții în legătură

Înregistrare în contabilitate marfă cumpărată de la țărani Creteanu Laura Creteanu Laura Cum as putea sa fac nir pt marfa cumparata de la \"taranii\" care nu fac facturi? Am auzit de bon de achizitie\",dar nu stiu exact ce este si daca e suficient ... (vezi toată discuția)
Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori? Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Carnet de comercializare pentru vanzari online Centaphi Centaphi Buna ziua! Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in ... (vezi toată discuția)