avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ?

Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori?
Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in piata sau imi trebuie magazin alimentar?
Cel mai recent răspuns: claudiughebauer1975 , utilizator 14:41, 10 Mai 2015
Da, puteti vinde fara atestat dar numai incalcand legea si platind o amenda intre 15.000 si 22.500 lei.

De la 01.05.2015 comercializarea produselor agricole in piete se face pe baza prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 794 din 31 octombrie 2014 si care a intrat in vigoare pe 3 noiembrie 2014.
Producatorii agricoli persoane fizice care vor sa comercializeze produse agricole trebuie, mai intai, sa obtina un atestat de producator, care inlocuiste din 1 mai ac. certificatul de producator.
Certificatele emise in temeiul HG nr. 661/2001 au putut fi utilizate pana la expirarea perioadei de valabilitate a vizei aplicate pe acestea, dar nu mai tarziu de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a Legii nr. 145/2014, adica pana la data de 1 mai 2015.
Incepand cu aceasta data, atestatul de producator a devenit obligatoriu.
Modelul acestui act a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii nr. 1846/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 881 din 4 decembrie 2014.
Conform Legii nr. 145/2014, atestatul de producator reprezinta documentul eliberat persoanei fizice care desfasoara activitate economica in sectorul agricol, valabil pentru titularul acestuia, si care atesta calitatea de producator agricol persoana fizica.
Acest document cuprinde numele si prenumele producatorului agricol, precum si denumirea produselor si suprafata de teren exploatata, respectiv efectivele de animale, care sunt inregistrate in registrul agricol organizat de autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza se afla terenul/ferma/gospodaria.
Atestatul de producator este valabil un an calendaristic de la data emiterii si este vizat semestrial, prin aplicarea stampilei si a semnaturii primarului comunei, orasului, municipiului, sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Atunci daca esti persoana juridica(srl), poti avea magazin de legume-fructe cu casa de marcat ca la orice magazin?
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
claudiughebauer1975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat producator ady39 ady39 ce acte sunt necesare pt.eliberarea atestatului de producator? (vezi toată discuția)
Casa de marcat eco21 eco21 o intreprindere individuala care are ca obiect de activitate - cultivarea legumelor- si este la norma de venit, se incadreaza la exceptiile privind utilizarea ... (vezi toată discuția)
Carnet de comercializare pentru vanzari online Centaphi Centaphi Buna ziua! Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in ... (vezi toată discuția)