avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate stefmis

Activitate stefmis

Am gasit pe acest site un raspuns al Dl Avocat Razvan Patrascu in care mentioneaza ca insulta si calomnia sunt reincriminate. E corect sau nu?
In concluzie nu pot face nimic, dar respectivul poate continua nestingherit sa-mi faca viata amara? Care sunt pasii de urmat? Si in ultima varianta a codului penal am gasit ca e inclusa, din nou, calomnia.
Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca pot deschide un proces de calomnie impotriva unui coleg de serviciu? Acesta a facut mai multe plangeri conducerii companiei la care lucram in care ma acuza de diferite lucruri, printre care de furt si transfer de fonduri in alta companie. De fiecare data a avut loc o ancheta oficiala locala in cadrul companiei, condusa de Directorul General, in care s-a stabilit oficial ca nu s-a intamplat absolut nimic din ce a mentionat acesta. De asemenea, i s-a comunicat de catre conducere rezultatul anchetei in urma cu ceva timp. Cu toate acestea, el a trimis de curand, dupa ce a primit rezultatele anchetelor, un email catre mai multi colegi, inclusiv sefii mei la diferite nivele ierarhice, in care face aceleasi acuzatii grave depre mine fara a aduce nici o proba in plus.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Mentionez ca am facut reclamatie catre departamentul specializat dar mi-au spus ca nu au ce sa-i faca.
Multumesc.