Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca pot deschide un proces de calomnie impotriva unui coleg de serviciu? Acesta a facut mai multe plangeri conducerii companiei la care lucram in care ma acuza de diferite lucruri, printre care de furt si transfer de fonduri in alta companie. De fiecare data a avut loc o ancheta oficiala locala in cadrul companiei, condusa de Directorul General, in care s-a stabilit oficial ca nu s-a intamplat absolut nimic din ce a mentionat acesta. De asemenea, i s-a comunicat de catre conducere rezultatul anchetei in urma cu ceva timp. Cu toate acestea, el a trimis de curand, dupa ce a primit rezultatele anchetelor, un email catre mai multi colegi, inclusiv sefii mei la diferite nivele ierarhice, in care face aceleasi acuzatii grave depre mine fara a aduce nici o proba in plus.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Mentionez ca am facut reclamatie catre departamentul specializat dar mi-au spus ca nu au ce sa-i faca.
Multumesc.
In concluzie nu pot face nimic, dar respectivul poate continua nestingherit sa-mi faca viata amara? Care sunt pasii de urmat? Si in ultima varianta a codului penal am gasit ca e inclusa, din nou, calomnia.
Ultima variantă a codului penal este cea a Noului Cod penal, care a intrat în vigoare pe 1 februarie 2014.Iar calomnia , ca infracțiune, nu mai apare, fiind actualmente dezincriminată.Ceea ce puteți face este doar în civil sau, dacă doriți să încercați medierea cu această persoană, întrucît, cu siguranță în spatele acelor reclamații există ceva, o nemulțumire, o doleanță de la dvs. și poate ar fi bine să vedeți despre ce anume este vorba.
Insulta si calomnia
leontzu
Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist.
Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala ???
khalima
as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit.
Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)