avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces calomnie impotriva unei persoane fizice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces calomnie impotriva unei persoane fizice

Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca pot deschide un proces de calomnie impotriva unui coleg de serviciu? Acesta a facut mai multe plangeri conducerii companiei la care lucram in care ma acuza de diferite lucruri, printre care de furt si transfer de fonduri in alta companie. De fiecare data a avut loc o ancheta oficiala locala in cadrul companiei, condusa de Directorul General, in care s-a stabilit oficial ca nu s-a intamplat absolut nimic din ce a mentionat acesta. De asemenea, i s-a comunicat de catre conducere rezultatul anchetei in urma cu ceva timp. Cu toate acestea, el a trimis de curand, dupa ce a primit rezultatele anchetelor, un email catre mai multi colegi, inclusiv sefii mei la diferite nivele ierarhice, in care face aceleasi acuzatii grave depre mine fara a aduce nici o proba in plus.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Mentionez ca am facut reclamatie catre departamentul specializat dar mi-au spus ca nu au ce sa-i faca.
Multumesc.
Infractiunile de calomnie sau de insulta au fost dezincriminate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)