avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate Marrianna

Activitate Marrianna

Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie disperata in legatura cu niste terenuri agricole si pana acum nimeni nu m-a putut ajuta, de aceea incerc aici, in speranta ca ma va putea ajuta cineva.
Situatia este urmatoarea: In urma decesului tatalui meu din data de 30.06.2017 am deschis succesiunea la notar pe care am si incheiat-o de curand. Problema este ca nu am inclus in masa succesorala terenurile agricole pe care le detinea tatal meu deoarece "nu aveam acte" pt. acestea.
Este vorba de 3 terenuri pentru care tata nu a avut titluri de proprietate. Este cu atat mai dificil cu cat nici eu, nici sora-mea nici nimeni din familie (mama a decedat si ea cu 4 ani in urma) nu cunoaste provenienta acestor terenuri. Nu exista titluri de proprietate, in certificatul de mostenitor al tatalui meu dupa decesul bunicului meu nu sunt cuprinse si nici nu am gasit vreun contract de vanzare cumparare pt ele. Cunosc terenurile din copilaria mea si din niste dosare depuse de tata la APIA pt. subventii ale caror copii le-am gasit in casa cautand acte pt succesiune. Ultima data a depus dosar la APIA in 2015, dar nu a finalizat dosarul pt ca s-au cerur titluri de proprietate si nu avea. Pana atunci se depunea la APIA doar o adeverinta de la Registrul Agricol in care era mentionat faptul ca persoana figureaza in Registrul Agricol cu terenurile, fiind mentionat volumul si pozitia din registrul agricol unde figureaza precum si nr. de terenuri si suptafata lor. In dosarul din 2014 am gasit o astfel de adeverinta.
Stiu sigur ca la momentul decesului le detinea inca deoarece in 2015 avea inca dosar deschis la APIA iar anul trecut, cu putin inainte de decesul lui veneau oameni care il cunosteau la dansul sa il intrebe daca le da voie sa coseasca si sa foloseasca fanul de pe terenurile respective si tata se intelegea cu ei. Iar in urma decesului au venit oameni la mine si la sora mea sa ne intrebe daca dorim sa vindem terenurile respective.
Un alt lucru suspect este faptul ca in cadrul succesiunii am cerut si un certificat de atestare fiscala pe numele tatalui meu iar aceste terenuri nu apareau pe certificatul fiscal. In acelasi timp, am facut 3 vizite la registrul agricol, chiar la persoanele care au eliberat adeverintele pt. APIA si m-au scos afara la propriu, in cel mai urat mod. Si s-au enervat efectiv in momentul in care am insistat sa clarific situatia.
Ultima actiune intreprinsa de mine in acest sens, vazand ca nu apar terenurile in certficatul fiscal iar registrul agricol ma scoate afara fara nici o explicatie, cand ii intreb care e stituatia si ce am de facut,a fost sa depun o cerere de eliberare a unui certificat de "stare materiala". Dupa lungi insistente, s-a eliberat acel certificat, dar este gresit. Este eliberat pe numele meu, in conditiile in care am specificat foart clar in cerere "rog eliberarea certificatului pentru bunurile imobile detinute de [numele si prenumele tatalui meu] cu CNP...., inclusiv terenurile agricole inregistrate in Registrul Agricol al municipiului... Volumul.. [x] pozitia..[x].." (date exacte, pe care le aveam din ultima adeverinta eliberata tot de dansii pt. APIA. Rezultatul a fost un cretificat de stare materiala in care scrie ca "Prin prezentul se certifica de noi ca numitul(a) [numele si prenumele MEU] domiciliata in....... figureaza in evidentele noastre in registrul agricol Vol [x] pozitia [x] cu urmatoarele bunuri:..." Si sunt insirate terenurile tatalui meu.... Ma intreb cum este posibil asa ceva, din moment ce eu am specificat clar in cerere numele si cnp-ul si decesul si succesiunea dupa tatal meu si tot ce avea legatura cu tatal meu si am atsat inclusiv o copie dupa certificatul de deces? Cum au emis certificatul pe numele meu in care scrie ca EU sunt inregistrata cu terennurile respective??Mai mentionez ca acest lucru s-a intamplat inainte de finalizarea succesiunii, inainte de eliberarea certificatelor de mostenitori si in conditiile in care NU cuprinsesem terenurile in succesiune....
Referitor la succesiunea deja incheiata, notarul spune ca putem face o dezbatere suplimentara pentru terenuri (pentru a le mosteni normal) dupa ce clarificam situatia acestora si obtinem acte pt ele pt ca acestea sa poata constitui masa succesorala. In afara de copiile din dosarele de la APIA nu avem nici un alt document pt terenurile respective iar cu acelea notarul nu are ce face.
Prin urmare, intrebarea mea este urmatoarea: ce fel de acte trebuie sau pot sa obtin si cum? Se mai elibereaza titluri de proprietate? Daca da, cum trebuie sa procedez? Se pot elibera pe numele bunicului meu sau al tatalui meu si sa le mostenim cumva (lucru putin probabil, amandoi fiind deja decedati, dar poate nu strica sa intreb...) sau se pot elibera pe numele meu si/sau al surorii mele in vreun fel? Ce trebuie sa fac pentru asta? Sau, daca nu se pot elibera titluri, ce fel de acte si cum trebuie sa obtinem pentru a intra in posesia lor eu si sora mea, ca si singure mostenitoare ale tatalui nostru?

Imi cer scuze pentru postarea lunga, dar situatia e destul de complicata si am incercat sa dau toate detaliile.

In speranta ca ma puteti ajuta si puteti aduce putina lumina in aceasta bezna juridica a terenurilor, va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am o intrebare legata de posibilitatea scurtarii preavizului in caz dedemisie si cum.impacteaza asta dreptul la concediu la urmatoarea angajare. Mai exact, daca imi da demisia de la actualul loc de munca in in data de 19.01.2015 si doresc sa scurtez perioada de preaviz cu 6 zile din cele 20, insemnand sa solicit CO de 6 zile pt cele 6 zile cu care vreau sa reduc preavizul, cum afecteaza acest lucru concediul la urmatorul loc de munca unde ma voi angaja la inceputul lunii februarie a aceluias an? Daca procedez asa si ma angajez la un nou loc de munca, la cate zile de concediu de odihna voi avea dreptul? Voi avea dreptul tot lainim 20 de zile de CO sau se reduce numarul la 14, chiar daca este vorba de un angajator nou?