avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediu re-angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediu re-angajare

Buna ziua,
Am o intrebare legata de posibilitatea scurtarii preavizului in caz dedemisie si cum.impacteaza asta dreptul la concediu la urmatoarea angajare. Mai exact, daca imi da demisia de la actualul loc de munca in in data de 19.01.2015 si doresc sa scurtez perioada de preaviz cu 6 zile din cele 20, insemnand sa solicit CO de 6 zile pt cele 6 zile cu care vreau sa reduc preavizul, cum afecteaza acest lucru concediul la urmatorul loc de munca unde ma voi angaja la inceputul lunii februarie a aceluias an? Daca procedez asa si ma angajez la un nou loc de munca, la cate zile de concediu de odihna voi avea dreptul? Voi avea dreptul tot lainim 20 de zile de CO sau se reduce numarul la 14, chiar daca este vorba de un angajator nou?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 15 Ianuarie 2015
Nimeni nu va da demisia si nici nu v-o aproba, intrucat e un act unilateral si produce efecte de la comunicarea ei catre angajator.
Daca e vorba de CO pe anul 2015, atunci aveti dreptul la 1 zi, raportat la CO minim. Nu puteti primi mai multe zile de CO.
La noul loc de munca veti beneficia de CO raportat cu perioada lucrata la noua societate. In CIM se va inscrie minim 20 zile lucratoare/ an, insa se raporteaza la interg anul si nu la fractiuni de an. Daca nu lucrati intregul an veti primi un CO raportat la perioada lucrata.
Nu se compenseaza CO intre societati diferite.
Marrianna a scris:

Buna ziua,
Am o intrebare legata de posibilitatea scurtarii preavizului in caz dedemisie ....

Angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anticipat Daca la o saptamana dupa angajare mi-am luat concediu de odihna 10 zile din 21 pe an si ulterior as dori sa-mi dau demisia inainte de a trece 6 luni de la ... (vezi toată discuția)