avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate ainafets

Activitate ainafets

Asa cum am scris, sedința unde s-a produs schimbarea nu are numar, iar propunerea de schimbare a modului de calcul a ramas la stadiul de propunere - nu a devenit decizie nefiind validata prin voturi pro contra si abțineri. Daca a fost nevoie de un procent de 80% pentru montare trebuie sa fie la fel si pentru renuntare. Sau nu vi se pare normal?? Dar va intreb: exista sau nu o lege care te obliga sa pui repartitoare la calorifere??? eu stiu ca da, a fost una data in trecut si una acum de curand pentru cei care nu vor sa respecte legile...li s-a mai dat un ragaz....
Scrieti o adresa catre Primarie cu probleme ivite si cereti sa ajute in rezolvarea ei. Acolo exista o echipa de specialisti in asa ceva si sigur veti fi ajutati!

Daca aveti ceva cu legile scrieti acolo o reclamatie: la cei ce le fac nu la romanii IGNORANTI care respecta legile. Am fost in strainatate si am vazut ca toti platesc exact ceea ce consuma prin astfel de repartitoare individuale si nu se mai moare. Aici se asmut vecinii unii importriva altora...e mai usor asa!

Sa ne anuntati cand se va face aceasta revizuire a Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termica intre consumatorii de energie termica din imobilele tip condominiu! pana atunci respectati legile in vigoare va rog.
Asa cum v-am spus, nu sunt in eroare: avem toti proprietarii (locatarii) blocului repartitoare de cost la caloriferele din apartamente, avem repartitoare la partile comune de la subsol, deci 100% din nr de apartamente au aceste repartitoare. Decizia luata abuziv de presedinta blocului (a semnat singura decizia). Aceasta decizie este luata dupa 7 ani de repartizare a costurilor caldurii prin firma si repartitoare datorita faptului ca si-au pus mai multe calorifere, sau calorifere cu elementi mai multi, ca nu vor sa se ia in calcul pozitia apartamentului in bloc, a faptului ca au sau nu izolati peretii...si au anulat decizia de a avea repartitoare de acum 7 ani cu doar 52 % din nr proprietarilor chiar daca TREBUIA sa fie un nr de 80%! si, din pacate pentru multi, EXISTA LEGE CARE PREVEDE OBLIGATIVITATEA MONTARII ACESTOR REPARTITOARE!! sper ca se vor monta la orice consum ca sa nu mai existe suspiciunea ca cineva consuma nu stiu ce de la vecinul..sa plateasca fiecare exact ceea ce consuma! BLOCURILE NOI SUNT PREVAZUTE CU REPARTITOARE INDIVIDUALE SI CENTRALE TERMICE pentru a fi facute platile INDIVIDUAL.
Credeti-ma ca nu sunt in eroare. Am avut 80% pentru calculul de incalzire cu repartitoare la fel trebuie sa ai, adica tot 80% si pentru a trece la alt mod de calcul si sa fie in baza legii.
În blocul în care locuiesc s-au pus repartitoare de cost la caloriferele din apartamente și la subsol, etc, din anul 2007, cu acordul a 80% din proprietari.
Între timp s-a schimbat conducerea asociației și noua președintă de bloc a instigat proprietarii unii împotriva celorlalți, a făcut tabele pe la ușile oamenilor pentru a-i determina să renunțe la repartitoare și la firma care făcea defalcarea facturii de la Radet. Toate procesele verbale ale ședințelor sunt fără nr. de înregistrare și toate propunerile referitoare la sistemul de repartizarea costurilor au rămas la stadiul de propunere (nu au fost validate prin vot), iar pe tabele sunt pro repartitoare 40 de proprietari, 6 nu au dat nicio semnătura, 55 sunt pentru paușal, iar doi dintre membri sunt cu centrală în apartament (dar președinta i-a numărat permanent la cei care doreau să renunțe la repartitoare). Blocul are 106 apartamente.
Legea spune ca suntem obligați să avem repartitoare, mai nou până în 2016, dar noi le avem deja din 2007 si am plătit căldura timp de 7 ani cu ajutorul lor si a unei firme care făcea calculul si cu care încă avem un contract valid (președinta a trimis catre aceasta o notificare prin care ii anunță că nu mai avem nevoie de serviciile lor și a semnat-o numai ea - decizia îi aparține, dar aceștia au trimis în continuare tabele cu calculul făcut deoarece au spus ca nu se poate rezilia astfel contractul si vor da în judecată asociația daca nu il respecta ).
Am trimis spre Primărie (proprietarii interesați să păstrăm sistemul cu repartitoare) o adresă prin care întrebam dacă, ceea ce face președinta blocului, este legal pentru ca noi ne-am săturat să tot îi spunem ca nu e legal ce face. Primaria a răspuns în felul următor: conf.legii 230 (legea locuinței) cine nu e mulțumit de deciziile luate de Asociatie trebuie să o dea în judecată. Asociația este cea care a schimbat o decizie luată in 2007 (de a avea repartitoare) cu alta (de a nu mai avea repartitoare) însă trebuia să aibă acordul a cel puțin 80 % din proprietari. Oricum ar face, nu au acest procent. Tabele respective (avem copii dupa tabele, proces verbal, etc) nu au număr, dată si nu scrie nicăieri pe ele ca fac parte din Procesul Verbal al ședinței în care s-a hotărât schimbarea.
In procesul verbal nicio propunere nu este validata prin vot. Toate propunerile au rămas la acest stadiu deoarece președinta nu a considerat sa le valideze ca si cand toti am fi fost de acord, ceea ce nu e adevărat.
În acest caz ce putem face?? Mi se pare o ilegalitate si un abuz de putere deoarece doamna respectiva face toate documentele singura si le semneaza tot singura si fara sa inteleaga ca nu are suport legal desi spune ca ea stie legea iar noi nu.
In mod normal nu trebuia schimbat sistemul de calcul al căldurii deoarece nu aveau procentul de 80% pentru a face acest lucru.