Domnule avocat mama mea este prima mostenitoare si eu sunt al doilea ...prima ar fi mama numai ca ea are altzheimer nu isi poate gestiona nici un bun eu sunt nepot... mama mea este fiica dupa cum am mai spus suntem in conflict de interese am nevoie doar de o informatie atat pot intenta un proces ? cat costa si cat va dura? am destule cunostinte juridice ca sa ma pot reprezenta singur.
Bunica mea a decedat de ceva vreme...ea mi-a lasat toate bunurile mie prin testament...precizez ca nu sunt unicul mostenitor... mama mea diagnosticata cu altzheimer a carui tutore si insotititor sunt prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie. Desi am acest testament lasat de bunica mea nu am dreptul nici macar la un apartament din cele doua desi sunt de exact de aceeasi valoare deoarece mama mea prin lege are dreptul la 50% din totalul bunurilor prin rezerva succesorala. Eu nu sunt in stare sa intretin aceste bunuri... ca atare as putea intenta un proces la judecatorie ca sa pot vinde dreptul meu un apartament? Cat timp ar putea dura un asemenea proces si cat ar fi costurile lui? Precizez ca nu doresc sa intentez un proces e partaj efectiv.
Va multumesc!
Doresc sa ii deschid un cont bancar mamei mele pusa sub interdictie a carui tutore sunt. Acest cont are ca scop primirea pensiei pe card. Voi cita din horararea judecatoreasca definitiva "o va reprezenta in fata tuturor organelor competente si ii va administra veniturile si bunurile acesteia". Acest lucru este posibil din punct de vedere juridic?
Va multumesc.
Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt. Imi permit sa va mai intreb ceva.
La o masa succesorala de aproximativ 100000 de euro cat ar fi onorariul notarial?
In primul rand as dori sa va multumesc mult pentru raspuns. Curatorul special care sa o reprezinte pe mama mea a fost deja numit. Acest curator ar putea sa ceara sa se imparta masa succesorala in doua? exemplu bunica mea a detinut doua apartamente identice cu aceeasi valoare.... imi poate ramane un apartament mie si unul mamei?
Buna ziua. Numele meu este Sorin. In urma cu 10 luni bunica mea din partea mamei a decedat lasandu-mi un testament cu toate bunurile pe numele meu. Mana mea are alzheimer si a fost pusa sub interdictie judecatoreasca eu fiind numit tutorele ei.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: exista vreo cale notariala sau judecatoreasca prin care sa imi revina ceea ce imi apartine de drept prin testament fara ca mama mea sa aiba si ea drepturi la acele bunuri? Astept un raspuns de la cineva abilitat aici pe forum cat si pe mail la adresa cristiansorin30@yahoo.com
Cu multumiri Cristian Sorin.