avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu belele!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu belele!!!

Bunica mea a decedat de ceva vreme...ea mi-a lasat toate bunurile mie prin testament...precizez ca nu sunt unicul mostenitor... mama mea diagnosticata cu altzheimer a carui tutore si insotititor sunt prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie. Desi am acest testament lasat de bunica mea nu am dreptul nici macar la un apartament din cele doua desi sunt de exact de aceeasi valoare deoarece mama mea prin lege are dreptul la 50% din totalul bunurilor prin rezerva succesorala. Eu nu sunt in stare sa intretin aceste bunuri... ca atare as putea intenta un proces la judecatorie ca sa pot vinde dreptul meu un apartament? Cat timp ar putea dura un asemenea proces si cat ar fi costurile lui? Precizez ca nu doresc sa intentez un proces e partaj efectiv.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 17:33, 1 Februarie 2015
Nu trebuie neaparat sa intentati un proces. Puteti vinde partea Dvs.
Asa este cota-parte ideala, abstract , matematica din dreptul de proprietate poate fi instrainata.

Partea mea conform legii este de 50% dintr-un apartament 50% din celalalt apartament. Asa ca va intreb eu pe dvs care parte a mea?
Multumesc Doamna avocat pentru raspuns. Eu am ceva abstract din partea legii din Romania. Ce pot face eu ca sa am un intreg din toata aceasta poveste?
În primul rând nu a-ți menționat câți moștenitori din clasa I-a de moștenitori sunt. Am înțeles din cele scrise de dvs. că ar mai fi cel puțin unul, dar nu a-ți menționat dacă face parte din clasa I-a de moștenitori sau nu. Dacă face parte din clasa I-a poate să atace testamentul, dacă nu nu. A-ți făcut ieșirea din indiviziune? Pentru că dacă a-ți făcut atunci s-a stabilit exact ce reprezintă acel 50% la care faceți referire. În cazul în care nu s-a făcut ieșirea din indiviziune nu puteți vinde pentru că nu este stabilit cu exactitate ce moșteniți ci numai faptul că aveți dreptul la 50% și nu cred că cineva o să vă cumpere ceva care nu este clarificat

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent: nepotii pot fii desmosteniti? speranta2011 speranta2011 Buna ziua, am o intrebare urgenta: o bunica poate sa isi desmosteneasca nepotii obligindui sa vinda apartamentul la care sunt coproprietari impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale mody mody Buna seara si Craciun Fericit Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele . Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)