avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate ancami

Activitate ancami

Va mulțumesc pentru răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Potrivit legislatiei , pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pe cale de interpretare, daca copilului nu mai este incadrat in grad de handicap reiese ca nu se mai poate beneficia de acest drept.

Nu am mai primit prelungire.

Cornel Vasile a scris:

Nu ati mai prelungit durata certificatului de handicap ?

Va mulțumesc pentru răspuns! Am fost astăzi la agenția locala de plăti sociale și doamna funcționar a spus ca nu mai pot beneficia de stimulentul de inserție pentru ca certificatul de handicap al copilului nu mai este valabil. Ma puteți îndruma cum sa ii explic doamnei ca as avea încă dreptul la stimulentul de inserție? Repet, explicația ca nu as mai avea dreptul la stimulentul de inserție este faptul ca certificatul de handicap nu mai este valabil.

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti beneficia de stimulent de inserție.

Bună ziua! Ma aflu în următoarea situatie : am născut un copil în data de 11.12.2016, pe data de 10.10. 2018 am reînceput activitatea la serviciu iar in data de 06.11.2018 i s-a emis copilului certificat de handicap valabil 6 luni iar eu am suspendat din nou contractul de munca și am reluat concediul de creștere copil cu grad de handicap. În data de 06.05.2019 am reînceput activitatea la serviciu. Întrebarea mea este dacă mai pot beneficia de dreptul la stimulentul de inserție. Mulțumesc anticipat!
Am rezolvat, multumesc. Mi s-a deblocat suma.
Am mai citit ca banca nu ar tine cont de asta si ca doar daca e data in judecata deblocheaza suma. E posibil?
Am aflat astazi ca mi s-a blocat o suma pe care o aveam restanta la un credit din contul unde primesc indemnizatia pentru cresterea copilului. Pe extrasul de cont scrie ca suma e blocata. Se poate bloca fiind vorba de indemnizatie? Multumesc.