avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... propire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

propire indemnizatie crestere copil

Am aflat astazi ca mi s-a blocat o suma pe care o aveam restanta la un credit din contul unde primesc indemnizatia pentru cresterea copilului. Pe extrasul de cont scrie ca suma e blocata. Se poate bloca fiind vorba de indemnizatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancami , utilizator 17:49, 19 Ianuarie 2015
1. OUG 111/2010
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă (n.m. indemnizaţia lunară şi stimulentul de inserţie) nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

2. Codul de procedura civila
art.728
....
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

3. Prin urmare, indemnizatia pentru CCC nu poate face obiectul niciunei executari silite , decat daca s-a beneficiat de ea necuvenit.

4. Mergeti la banca si aratati-le aceste prevederi legale pentru a va putea debloca contul.
Am mai citit ca banca nu ar tine cont de asta si ca doar daca e data in judecata deblocheaza suma. E posibil?
Probabil, insa nu cunosc astfel de situatii.
Posibil ca banca sa nu cunosca, sau sa se prefaca a nu cunoaste provenienta sumei.
Incercati cu o adresa prin care le aratati ca unicele intrari din cont sunt sume care provin din indemnizatie si sa le cereti deblocarea in baza legii de mai sus.
un proces penal pt abuz in serviciu impotriva functionarilor bancii ar deschide (sau inchide) cutia pandorei blocarii alocatiilor din conturi.

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil plasttech plasttech Buna ziua Intrucat nu am mai platit rata la o banca am primit de la un executor judecatoresc cererea de poprire pt toate conturile mele. Eu nu am decat unul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - poprire pe contul în care primesc alocația și indemnizația Geta  853 @Yahoo. ro Geta 853 @Yahoo. ro buna ziua . as avea si eu niste intrebari daca se poate. :1 pe contul care primesc indemnizatia crestere copil si alocatie se poate pune ... (vezi toată discuția)
Cont în care primesc alocația și indemnizația blocat de executor Mlauradenisa Mlauradenisa Buna seara! Azi am primit un sms prin care sunt anuntata ca am contul blocat de catre un executor. Intrebarea mea este are voie sa blocheze contul daca eu ... (vezi toată discuția)