avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cont în care primesc alocația și indemnizația ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cont în care primesc alocația și indemnizația blocat de executor

Buna seara! Azi am primit un sms prin care sunt anuntata ca am contul blocat de catre un executor. Intrebarea mea este are voie sa blocheze contul daca eu primeac indemnizatie crestere copil si alocatie?
Cel mai recent răspuns: Mlauradenisa , utilizator 11:09, 18 Octombrie 2017
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
.....

Art.729 C.proc.civ.
.....
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Legea nr.61/1993
art.8 - Alocaţia de stat pentru copii nu este impozabilă şi nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

Prin urmare, nici alocatia de stat si nici indemnizatia pentru CCC nu pot face obiectul unei executari silitedecat in vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

In speta, veti anunta banca unde detineti contul ca, in contul respectiv primiti indemnizatia pentru CCC/alocatia de stat care nu pot fi suspuse executarii silite , conform prevederilor mentionate mai sus.

Vedeti si
[ link extern ]
Buna dimineata.
Din pacate are voie pentru ca el nu stie ce sume se vireaza in cont. Va trebui sa mergeti la executor cu dovada faptului ca primiti in acel cont indemnizatia de crestere copil si alocatia pentru a va debloca acele sume. Puteti merge cu decizia de acordare a indemnizatiei si a alocatiei. Faceti o cerere scrisa pe care sa o inregistrati la executor pentru a va asigura ca veti primi un raspuns.
Mergeți la casieria băncii și ridicați banii. Cardul nu-l mai puteți folosi.
Va multumesc tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Indemnzatie si alocatie copii imi face oprire Ana loredana Ana loredana Buna ziua va rog puteti sa ma ajutati eu am oprire facuta pe cardul de salariu ,dar eu acum nu lucrez sunt in concediu de crestrea copilului si am primit ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar Gabriela simu Gabriela simu Buna ziua, am o rata lunara la banca pentru un credit de nevoi personale. Nu am platit ratele de un an. Acum sunt acasa pentru cresterea copilului. In luna mai ... (vezi toată discuția)