avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Indemnzatie si alocatie copii imi face oprire
Discuție deschisă în Executare silită

Indemnzatie si alocatie copii imi face oprire

Buna ziua va rog puteti sa ma ajutati eu am oprire facuta pe cardul de salariu ,dar eu acum nu lucrez sunt in concediu de crestrea copilului si am primit pentru prima data indemnizatia si alocatia copilului au dreptul pentru oprire din bani .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana loredana , utilizator 09:34, 18 Ianuarie 2019
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
.....

Art.729 C.proc.civ.
.....
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Prin urmare, din indemnizatia pentru CCC nu se pot face alte retineri decat in vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

In speta, veti anunta banca unde aveti contul ca incepand cu data de .... veti primi indemnizatia pentru CCC si care nu poate fi suspusa executarii silite , conform prevederilor mentionate mai sus.
Multumesc frumos din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Oprire alocatie si indemnizatie alexandrabz alexandrabz Pentru amenzile de circulatie se poate face oprire pe alocatia sau indemnizatia copilului? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil? ElenaGC ElenaGC Buna seara, as dori sa aflu daca astazi conform legilor in vigoare, idemnizatia de crestere copil se va popri sau mai exact ... cele 2 banci care pana acum ... (vezi toată discuția)