avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire indemnizatie crestere copil

Buna ziua
Intrucat nu am mai platit rata la o banca am primit de la un executor judecatoresc cererea de poprire pt toate conturile mele. Eu nu am decat unul in care imi este virata alocatia copilului si indemnizatia de crestere copil. Poate sa imi fie poprit acest venit? sau face parte din seria celor ce nu pot fi executate? Am inteles ca totusi daca se intampla asta pot face o contestatie la poprire...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgeta narcisa , utilizator 16:43, 31 Decembrie 2016
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20 (1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

Art.728 C.proc.civ.
..
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Daca se va face poprire pe acel cont , faceti contestatie si invocati aceste prevederi.
multumesc, si unde ma pot adresa? la banca sau la executorul care a facut demersurile? Am inteles ca cei de la banca nu cunosc provenienta sumelor de fiecare data si nu au cum sa faca diferentierea dintre banii din indemnizatie si alte sume care imi pot intra in cont, drept pt care il blocheaza de tot...
Multumesc, inca o data!
Aceasi situatie o am.si eu...cum ati rezolvat,unde ati depus contestatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - poprire pe contul în care primesc alocația și indemnizația Geta  853 @Yahoo. ro Geta 853 @Yahoo. ro buna ziua . as avea si eu niste intrebari daca se poate. :1 pe contul care primesc indemnizatia crestere copil si alocatie se poate pune ... (vezi toată discuția)