avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna ziua - poprire pe contul în care primesc ...
Discuție deschisă în Executare silită

buna ziua - poprire pe contul în care primesc alocația și indemnizația

buna ziua . as avea si eu niste intrebari daca se poate. :1 pe contul care primesc indemnizatia crestere copil si alocatie se poate pune poprire???????????.2 banca blocheaza contul?????????? am inteles ca nu au voie .Multumesc frumos
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.728 NCPC
Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.728 NCPC este dupa republicare art.729 NCPC.
Este adevarat ca legea spune ca "...nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii", insa acesta este doar un mod de a spune, pentru ca in fapt pot fi urmarite atata vreme cat neregularitatea nu este contestata. Cu alte cuvinte nu pot fi urmarite, dar pot fi urmarite.
adica . fac si ilegalitati????????????? pot contesta daca incalca aceste (legi_)?

Alte discuții în legătură

Propire indemnizatie crestere copil ancami ancami Am aflat astazi ca mi s-a blocat o suma pe care o aveam restanta la un credit din contul unde primesc indemnizatia pentru cresterea copilului. Pe extrasul de ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)