avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate sataklara

Activitate sataklara

Discuție acte
Am observat, adică am fost sesizată ca este o eroare in certificatul meu de naștere, unde prenumele tatălui meu este trecut Martin in loc de Marton ( prenume in lb. maghiara). Deorece tatăl meu a decedat acum câteva zile, nu mi s-a eliberat un act cu care pot sa-i ridic ultima pensie. Certificatul tatălui meu, născut în 1921, a fost eliberat în 1955. Cu toate ca în certificatul lui de naștere prenumele era trecut Marton în certificatul meu de naștere este scris Martin (sunt născută în 1949), deorece în acei ani toate numele erau scrise după ortografia română. Vă întreb, cu toate că aceste prenume corespund, dar în diferite limbi, datorită neconcordanței unei singure litere ce am de făcut? După funcționara în cauză, ar trebui să-mi schimb certificatul de naștere (și automat toate actele ). Ași dori să știu dacă există o altă cale de rezolvare, dacă nu, atunci trebuie sa mă adresez biroului de evidența populației din primăria localității unde m-am născut, sau se poate cere această modificare în localitatea unde acum trăiesc, unde am domiciliul stabil. Vă mulțumesc.