avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate 00880189

Activitate 00880189

Buna ziua!

Se da urmatoarea "situatie"

Constructia X (o cladire compusa din 3 apartamente):
Parter: - 1 apartament de 60 mp (in proprietatea ICRAL - actual chirias - de multi ani)
Etajul 1: apartament fost ICRAL - cumparat de chirias si apoi vandut.
Etajul 2: apartament de 60 mp (identic cu parterul) - cumparat de chirias - si vandut mai departe.

Se doreste cumpararea apartamentului de la PARTER (de 60 mp) - de la AFI, prin plata cash.

Intrebare:
Chiriasul care a stat acolo de ani de zile, daca va cumpara, va putea vinde aceasta proprietate ? Are dreptul?

In mometul de fata - restul cladirii (etajul 1 si etajul 2) au proprietari de 2-3 ani.
Persoane fizice total de fostii chiriasi.

multumesc.

Răspuns la discuția Cumparare apartament de la ICRAL
Stiu ca nu ar putea vinde ceva ce nu detine... Am crezut ca este posibil printr-un ante-contract cumva..

in alta ordine de idei: eu as putea sa il cumpar la acelasi pret la care il cumpara el ? Pot cumpara eu de la ICRAL - daca nu am fost chirias?
Buna ziua,

As dori sa cumpar un apartament de la un chrias ICRAL.

Chiriasul initial a decedat. Acum, fiul care a locuit tot acolo - este in curs de refacerea contractului de inchiriere pe numele sau.

Ar vrea sa cumpere apartamentul de la ICRAL. (cel mai probabil in rate -sau cash daca suma este convenabila).

Apoi, eu as vrea sa cumpar acest apartament. Persoana este de buna credinta - si doreste sa cumpar eu acel apartament. Este si in varsta si nu are nici copii. Decat un nepot. (dar in alt oras si care nu il viziteaza deloc).

Cum pot fi sigur ca il voi cumpara eu?

Sa zicem ca acest chirias va cumpara in rate apartamentul si la jumatatea perioadei va deceda. Ce se intampla atunci?
Se poate face un act care eventual nu va fi atacat (de nepoti)?

multumesc...