avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament de la ICRAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament de la ICRAL

Buna ziua,

As dori sa cumpar un apartament de la un chrias ICRAL.

Chiriasul initial a decedat. Acum, fiul care a locuit tot acolo - este in curs de refacerea contractului de inchiriere pe numele sau.

Ar vrea sa cumpere apartamentul de la ICRAL. (cel mai probabil in rate -sau cash daca suma este convenabila).

Apoi, eu as vrea sa cumpar acest apartament. Persoana este de buna credinta - si doreste sa cumpar eu acel apartament. Este si in varsta si nu are nici copii. Decat un nepot. (dar in alt oras si care nu il viziteaza deloc).

Cum pot fi sigur ca il voi cumpara eu?

Sa zicem ca acest chirias va cumpara in rate apartamentul si la jumatatea perioadei va deceda. Ce se intampla atunci?
Se poate face un act care eventual nu va fi atacat (de nepoti)?

multumesc...
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 10:40, 20 Ianuarie 2015
Pana nu l cumpara el nu are ce sa va vanda. De ce nu l cumparati dvs si il inchiriati lui?
Stiu ca nu ar putea vinde ceva ce nu detine... Am crezut ca este posibil printr-un ante-contract cumva..

in alta ordine de idei: eu as putea sa il cumpar la acelasi pret la care il cumpara el ? Pot cumpara eu de la ICRAL - daca nu am fost chirias?
Si sa promita ce nu are? Nu vi se pare riscant? zic si eu.....

Duceti va si interesati va la ICRAL ce conditii sunt.
Nu puteti sa il cumpărați Dvs. Trebuiesc îndeplinite anumite conditii in astfel de situatii, si sunt alții pe listele de așteptare. Faceti ctr de împrumut cu acest chiriași in vederea cumpărării respectivului apartament, cu achitare integrala, si apoi poate sa va vanda Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare de la icral prin alt chirias saschart saschart Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu este proprietar dar are contract inchiriere de la ICRAL intr-un bloc (nu este nationalizat). Care este ... (vezi toată discuția)
Ap. cumparat pe legea 112 andreeaene andreeaene buna ziua, detin un ap. construit in 1970 cumparat cu legea 112. am un cumparator care doreste sa-l cumpere prin programul prima casa. am depus toate actele ... (vezi toată discuția)
Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)