Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu este proprietar dar are contract inchiriere de la ICRAL intr-un bloc (nu este nationalizat). Care este solutia cea mai potrivita si care este procedura completa, nu vreau sa iau teapa. Se poate sa cumpar direct pe numele meu de la ICRAL printr-o declaratie in care actualul chirias sa renunte la dreptul lui in favoarea mea?
Nu aveti cum sa cumparati direct pe numele dvs., chiriasul trebuie sa incheie contractul de vanzare cumparare cu ICRAL, sa intabuleze dreptul sau de proprietate si sa se inscrie in rolul fiscal, iar apoi sa va vanda dvs. Puteti incheia un antecontract prin care actualul chirias se obliga sa cumpere apartamentul si ulterior sa vi-l vanda, specificati clar datele de identificare ale apartamentului si obligatiile partilor.
saschart
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc de raspuns, este foarte riscant pentru mine in varianta asta, ar insemna ca eu dau o mare parte din bani fara o garantie sigura, acel antecontract poate sa nu fie respectat.
lazu
Puteti face un contract de imprumut pe suma mai mare si o promisiune de vanzare pe o suma simbolica.Daca vanzarea nu se face, imprumutul (la notar ) se executa silit.
avvalentina
Pana la executare silita va trece mult timp.. Cel care a devenit proprietar prin cumparare de la Icral, poate vinde altcuiva SAU poate ca a intocmit mai multe contracte de imprumut, neexistand posibilitatea verificarii acestora, dat fiind ca nu se poate face mentiune la cartea funciara in acest sens.
Problema demisol
micu44
Buna ziua tuturor si felicitari pentru forum. Am si eu o problema si sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu parintii mei, surorile si ... (vezi toată discuția)