avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema demisol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema demisol

Buna ziua tuturor si felicitari pentru forum. Am si eu o problema si sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu parintii mei, surorile si cumnatul meu intr-un apartament cu 2 camere intr-o vila nationalizata care contine 3 apartamente, o mansarda si un demisol in sectorul 1. Precizez ca imobilul nu a avut probleme de retrocedare. Parintii mei sunt singurii proprietari din imobil, cumparand locuinta de la icral in anul 1997, ceilalti locatari fiind chiriasi. Locuinta noastra detine in acte si o boxa la demisol. Exista posibilitatea sa cumparam, intr-un fel, si celelalte boxe de la demisol, pentru a transforma demisolul in locuinta?(mentionez ca demisolul are formatul unei locuinte, fiind gandit la constructie, in 1938, probabil ca spatiu pentru servitori).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 17:24, 6 Aprilie 2008
da:)
Celelalte boxe corespund apartamentelor inchiriate. Daca acesti chiriasi nu folosesc boxele si nici nu si-au manifestat dorinta de a cumpara apartamentele in a caror suprafate sunt incluse si boxele, puteti sa formulati o cerere la Primaria de care apartineti prin care va aratati intentia de cumparare a boxelor libere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? suzanatrandafirescu suzanatrandafirescu Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de ... (vezi toată discuția)
Cumparare de la icral prin alt chirias saschart saschart Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu este proprietar dar are contract inchiriere de la ICRAL intr-un bloc (nu este nationalizat). Care este ... (vezi toată discuția)
Retrocedari legea 10 stabilire parti comune carmenmadgearu carmenmadgearu Buna ziua, am cumparat recent un apartament dobandit anterior prin legea 112 de catre fostul chirias. In titlul meu - contractul de v/c dintre fostul chirias ... (vezi toată discuția)