avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... retrocedari Legea 10 stabilire parti comune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

retrocedari Legea 10 stabilire parti comune

Buna ziua,
am cumparat recent un apartament dobandit anterior prin legea 112 de catre fostul chirias. In titlul meu - contractul de v/c dintre fostul chirias si ICRAL - se arata ca am o cota indiviza de 40 % din "partile de folosinta comuna ale imobilului". Cum stiu care sunt aceste parti de folosinta comuna?

Mentionez ca mostenitorul fostului proprietar, caruia i s-a retrocedat ce a mai ramas din casa nevandut, adica unele camere la mansarda si la demisol, plus curtea, sustine ca eu am drept de trecere prin holurile de la demisol/ mansarda, iar nu drept de proprietate in cota indiviza. De asemenea, initial, casa avea la subsol spalatorie, iar la mansarda uscatorie, spatii pe care acum mostenitorul fostului proprietar si le-a intabulat (cred ca fraudulos) ca fiind ale sale.

Acum acest mostenitor doreste sa vanda partile car ei-au fost retrocedate, de aceea e f important sa stiu care sunt partile comune, pentru a clarifica daca acesta nu vrea cumva sa vanda si parti asupra carora am si eu drept de proprietate.

Stiti cumva sa existe spete pe aceasta tema? Ma puteti ajuta sa fac lumina in aceasta chestiune. Nu prea stiu de unde sa o apuc ...

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Retrocedari legea 10 - stabilire parti comune carmenmadgearu carmenmadgearu Buna ziua, am cumparat recent un apartament dobandit anterior prin legea 112 de catre fostul chirias. In titlul meu - contractul de v/c dintre fostul chirias ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)
Cate cadastre se pot face la un imobil picassoo picassoo Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest ... (vezi toată discuția)