avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate arlacot

Activitate arlacot

Răspuns la discuția camere video private
Ce anume din cadrul legal nu s-a respectat? Ce articol din ce lege sau act legal?
Nu e vorba de persoana juridica sau institutie.
Salut,

Nu stiu unde s-ar incadra urmatoarea problema, sper sa fi selectat bine forumul.

Detin un teren ingradit unde am o magazie/atelier, iar prin gard nu se vede nimic. Pe acel teren am pus niste camere video pentru uz personal care vad doar la mine, nimic la vecini si un pic din strada. Strada e publica, nu e infundatura, adica nu e drum de servitude care deserveste doar cateva familii sau ceva de genu.

In urma cu cateva zile vecinului de vizavi i-au intrat niste hoti, iar acuma politia imi cere inregistrarile pentru acea perioada de la acea camera care vede si un pic de strada.

Acuma, Camerele sunt instalate de mine si inregistreaza local pe dvr, nefiind in grija vreunei firme de paza si monitorizare.
Stiu ca atata timp cat nu dau undeva imaginile e totul ok, fiind vorba de articolul 2 paragraful 6 din legea 677 din 2001 reactualizata care zice asa:

(6) Prezenta lege nu se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate de persoane fizice
exclusiv pentru uzul lor personal, dacă datele în cauza nu sunt destinate a fi dezvăluite.

Parca am vazut undeva prin legislatie unde zice ca daca iti cere politia in scris datele inregistrate trebuie sa te supui. Din pacate nu mai gasesc paragraful.

Pe mine ma intereseaza de fapt, daca dau curs cererii politiei si dau imaginile respective mai sunt protejat de articolul 2 paragraful 6 din legea 677 din 2001? Daca nu atunci ce as putea sa fac pentru a ma proteja juridic.

Daca refuz sa le dau ceva politistilor ce se poate intampla?