avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... camere video private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

camere video private

Salut,

Nu stiu unde s-ar incadra urmatoarea problema, sper sa fi selectat bine forumul.

Detin un teren ingradit unde am o magazie/atelier, iar prin gard nu se vede nimic. Pe acel teren am pus niste camere video pentru uz personal care vad doar la mine, nimic la vecini si un pic din strada. Strada e publica, nu e infundatura, adica nu e drum de servitude care deserveste doar cateva familii sau ceva de genu.

In urma cu cateva zile vecinului de vizavi i-au intrat niste hoti, iar acuma politia imi cere inregistrarile pentru acea perioada de la acea camera care vede si un pic de strada.

Acuma, Camerele sunt instalate de mine si inregistreaza local pe dvr, nefiind in grija vreunei firme de paza si monitorizare.
Stiu ca atata timp cat nu dau undeva imaginile e totul ok, fiind vorba de articolul 2 paragraful 6 din legea 677 din 2001 reactualizata care zice asa:

(6) Prezenta lege nu se aplica prelucrarilor de date cu caracter personal, efectuate de persoane fizice
exclusiv pentru uzul lor personal, dacă datele în cauza nu sunt destinate a fi dezvăluite.

Parca am vazut undeva prin legislatie unde zice ca daca iti cere politia in scris datele inregistrate trebuie sa te supui. Din pacate nu mai gasesc paragraful.

Pe mine ma intereseaza de fapt, daca dau curs cererii politiei si dau imaginile respective mai sunt protejat de articolul 2 paragraful 6 din legea 677 din 2001? Daca nu atunci ce as putea sa fac pentru a ma proteja juridic.

Daca refuz sa le dau ceva politistilor ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:35, 21 Ianuarie 2015
Aspectul ca instalarea sistemului de supravegehere s-a realizat fara respectarea cadrului legal,fara firma acreditata,va poate atrage aplicarea de sanctiuni
Daca refuzati sa puneti la dispozitie datele stocate,riscati ca retinerea dvs sa fie apreciata drept ascunderea/protejarea acelora care au intrat pe proprietatea vecinului
Ce anume din cadrul legal nu s-a respectat? Ce articol din ce lege sau act legal?
Nu e vorba de persoana juridica sau institutie.
Camerele sunt instalate de mine

Conform dispozitii in vigoare sistemele de supraveghere pot fi instalate numai de operatori economici care detin licenta eliberata de IGPR si SRI
Conform legii nr 333
montarea sistemelor antiefractie se poate face numai de catre firmele licentiate de catre IGPR si in urma autorizarii unui proiect de instalare a sistemului antiefractie tot de catre IGPR.

Legea 333, art 58 precizeaza
instalarea si intretinerea sistemelor de alarmare impotriva efractei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Politia poate sa va solicite dovada instalarii sistemului de supraveghere prin operator economic acreditat
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)
Montarea de camere de supraveghere in lifturi GeorgetaAnca GeorgetaAnca In cadrul adunarii generale reconvocate din luna martie 2018 s-a hotarat cu majoritate de voturi sa se monteze camere de supraveghere in lifturi. Unii dintre ... (vezi toată discuția)
Cost estimativ sistem video asociatie proprietari cyan cyan 1. Care ar fi costurile estimative pentru achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere video compus din 4 camere pentru supravegherea spatiilor ... (vezi toată discuția)