Ok. Noi suntem in ianuarie 2015, minus 3 ani, face ianuarie 2012. Pot cere sa mi se plateasca cei 25% opriti de guv. boc incepand cu ianuarie 2012?
Cum am gandit eu:
Este adevarat ca ordonanta lui Boc din 2010 nu poate fi anulata (nu stiu daca s-a abrogat intre timp) insa pot fi anulate efectele ei ca fiind neconstitutionale (asa cum au decis unele Tribunaluri - Conflicte de munca) efecte care se produc si la ora actuala in cazul salariatilor care nu au atacat in instanta reducerea cu 25%.
Pe mine nu ma mai intereseaza sa recuperez cei 25% reducere salariala in perioada augus 2010 - ianuarie 2012, insa ma intereseaza sa-mi recuperez cei 25% incepand cu februarie 2012 pana in prezent, deoarece consider ca in februarie 2012 sunt in termenul de 3 ani prevazut la art. mentionat de dv.
Iar in situatia mea consider ca twrmenul de 3 ani incepe in martie 2013 cand am primit primul salariu dupa ce sindicatul a castigat drepturile pe care angajatorul nu a vrut sa mi le acorde desi era o hotarare de reintegrare si de plata a salariilor majorate reactualizate si indexate.
Pot face plangere pt abuz in serviciu angajatorului in sensul ca este abuz ceea ce a facut angajatorul?
Ok. Atunci sa mi se restituie 25% din drepturile salariale incepand cu acum 3 ani. Eu nu am primit niciun act aditional. M am trezit ca angajatorul mi-a oprit 25% din salariu, dar cum:
Problema este si in felul urmator:
Pe mine angajatorul m a concediat inainte de august 2010.
In 2013 a ramas o hatarare irevocabila de reintegrare si de plata a drepturilor salariale majorate si indexate de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva. Desi sindicatul a casticat restituirea celor 25%, angajatorul cand m-a reintegrat in 2013 nu mi-a recalculat salariu cu majorarea respectiva, primul salariu dupa concediere primindu-l in martie 2013 si trebuia sa fie cu 25% mai mare fata decat am primit eu. Ceilalti colego au cu 25% salariu mai mare fata de al meu.
Cand se naste dreptul de a actina in judecata?
Buna dimineata.
Cum pot castiga in instanta cei 25% luati de guvern in 2010 din salariu de bugetar? Se poate asa ceva? As dori un model de cerere pe care sa o depun la tribunal.
Multumesc.