avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 25% luati de guvern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

25% luati de guvern

Buna dimineata.
Cum pot castiga in instanta cei 25% luati de guvern in 2010 din salariu de bugetar? Se poate asa ceva? As dori un model de cerere pe care sa o depun la tribunal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bugetar2010 , utilizator 08:53, 21 Ianuarie 2015
Nu mai puteti face nimic, intrucat actiunea vi se va prescrie.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
...
Ok. Atunci sa mi se restituie 25% din drepturile salariale incepand cu acum 3 ani. Eu nu am primit niciun act aditional. M am trezit ca angajatorul mi-a oprit 25% din salariu, dar cum:
Problema este si in felul urmator:
Pe mine angajatorul m a concediat inainte de august 2010.
In 2013 a ramas o hatarare irevocabila de reintegrare si de plata a drepturilor salariale majorate si indexate de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva. Desi sindicatul a casticat restituirea celor 25%, angajatorul cand m-a reintegrat in 2013 nu mi-a recalculat salariu cu majorarea respectiva, primul salariu dupa concediere primindu-l in martie 2013 si trebuia sa fie cu 25% mai mare fata decat am primit eu. Ceilalti colego au cu 25% salariu mai mare fata de al meu.
Cand se naste dreptul de a actina in judecata?

Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
bugetar2010, utilizator
Dreptul la actiune se naste de la data de cand trebuia sa primiti salariul.
Adica de cand? Din 2010 sau incepand de astazi cu acum 3 ani? Va rog ajutati ma.
Din 2010 , intrucat de atunci vi s-au taiat salariile si nu de acum.

Alte discuții în legătură

Abuz, discriminare la indexarea, actualizarea salariilor menoin menoin intr-o institutie publica conducerea a hotarat pe motive economice sa nu mai indexeze, actualizeze salariile cu indicele de inflatie comunicat de INS. mai mult ... (vezi toată discuția)
Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc esalonat? grigorina grigorina Buna ziua, Iar cer ajutorul. Am H.J. definitiva si irevocabila ptr reincadrare si achitarea drepturilor salariale indexate cu indicile de inflatie la ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic Sorina_bi Sorina_bi Buna ziua.Am fost in CCC 2 ani pana in 25 noiembrie 2013 cand m-am intors la munca.In 29 am primit decizie de incetare a CM ca urmare a desfiintarii postului ... (vezi toată discuția)