avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc esalonat?

Buna ziua,

Iar cer ajutorul.
Am H.J. definitiva si irevocabila ptr reincadrare si achitarea drepturilor salariale indexate cu indicile de inflatie la data platii. Trebuia si cu dobanda legala?
Neplacerea consta in faptul ca : primesc banii esalonat , nici macar cheltuielile de judecata. Merg in instanta? Ce cer? Cum sa fac sa fie bine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 12 Iunie 2014
Plata drepturilor stabilite in aceste hotarari judecatoresti se va face esalonat in termen de 5 ani.

Cand ati obtinut hotararea?
Hotararea am obtinut-o in noiembrie 2013, reincadrarea in 20.02.2014 .
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
OK. Dar daca intre timp( cei 5 ani), acea societate de stat intra in insolventa sau lichidare? Mai exista vreo sansa sa recuperezi datoria? Si cu ce costuri???? Legea asta . mi-i se pare o aberatie si o clara intentie de a proteja firmele paguboase ale statului. Apropo, care e numarul legii sau ordonantei respective, va rog? Stima !
Este institutie sau autoritate publica ori societate cu capital de stat, angajatorul in cauza?

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neacordate de catre angajator vs. drepturi salariale neacordate de catre guvern codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile salariale in urma unei concedieri ilegale. Am pornit executarea silita si instanta a dmis in ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile salariat - angajator ROMANFLORIN ROMANFLORIN Urmarea unei hotarari judecatoresti definitive am fost reincadrat in functie publica, eliberat in mod nelegal. Hotararea prevedea si plata drepturilor ... (vezi toată discuția)
Cum sunt achitate drepturile salariale castigate in instanta claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestestat in instanta respectiva decizie care in urma unui proces desfasurat, am castigat definit si irevocabil ... (vezi toată discuția)