avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale neacordate de catre angajator vs. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale neacordate de catre angajator vs. drepturi salariale neacordate de catre guvern

Buna ziua.
Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile salariale in urma unei concedieri ilegale.
Am pornit executarea silita si instanta a dmis in parte cererea de executare in sensul ca am dreptul doar la 5% din suma totala a drepturilor salariale pe anul 2012, urmand ca 100% din suma sa mi-o primesc pana in 2016.
Totul in temeiul OUG 71/2009.
Este legala pronuntarea instantei? Ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
codulmuncii, utilizator
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 11:45, 7 Octombrie 2013
Cand a fost pronuntata hotararea?
freeelis a scris:

Cand a fost pronuntata hotararea?


Care hotarare?
In conflictele de munca in februarie 2013
Iar asta de executare in iulie 2013
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
codulmuncii, utilizator
Revin. Acum am citit mai bine hotararea instantei cu privire la executare. Instanta a retinut ca in executarea silita se solicita drepturi salariale rezultand din neaplicarea la indemnizatia lunara bruta a unui procent de "50% drept spor de risc si suprasolicitare neuropsihica" si a unui "spor de 15% de confidentialitate" actualizate cu indicele de inflatie la data platii efective. Mai zice instanta ca cerere de executare este intemeiata insa in parte si admite ca pentru anul 2012 se va executa doar 5% din creantele ce reprezinta sporurile de mai sus.
Asta este.
Ori am inebunit eu, ori executorul, ori instanta.
Pai eu nu am cerut asa ceva in instanta iar in hotararea definitiva si executorie de drept se specifica plata drepturilor salariale de care as fi beneficiat pe timpul concedierii.
Ce 'spor de risc si suprasolicitare neuropsihica" , ce "spor de confidentialitate".
Sunt o bomba. Dece fac instantele magarile astea?

Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
codulmuncii, utilizator
Conform OUG 92/2012, articolul XI(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu
Dar despre ce drepturi salariale este vorba? Despre cele date de la guvern (sporuri) sau cele (salariile brute) nedate de un angajator nemernic care face concedieri ilegale.
Adica colegii mei si-au primit salariile 100% si eu mi le primesc doar 5% anul asta, 10% anul viitor, 25% peste 2 ani etc.
Plus de alta ca instanta de executare nu s-a pronuntat la drepturile salariale castigate (salariile brute) ci la nustiu ce spor de 50% de suprasolicitare neuropsihica si 15% spor de confidentialitae.
Pe semne ca executorul inca nu a facut cerere de executarea pentru salariile brute?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
codulmuncii, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubiri de natura salariala voicualinacosmina voicualinacosmina In cazul in care un salariat concediat nelegal a obtinut in instanta acordarea de despagubiri echivalente cu salariile de care ar fi beneficiat pana in ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale dupa oug 92/2012 andreasschro andreasschro In urma unui proces ca angajat al unui spital am cistigat plata salariului retroactiv pe doi ani. Acum cind sa mi se plateasca acesti bani mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc esalonat? grigorina grigorina Buna ziua, Iar cer ajutorul. Am H.J. definitiva si irevocabila ptr reincadrare si achitarea drepturilor salariale indexate cu indicile de inflatie la ... (vezi toată discuția)