avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despagubiri de natura salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despagubiri de natura salariala

In cazul in care un salariat concediat nelegal a obtinut in instanta acordarea de despagubiri echivalente cu salariile de care ar fi beneficiat pana in momentul reincadrarii (aprilie 2013), i se vor acorda toate aceste despagubiri sau vor fi incidente prevederile OUG 92/2012 privind esalonarea platii drepturilor salariale?
Daca nu exista decat o anumita parte din bani prevazuti in buget la momentul solicitarii in ce conditii poate fi facuta plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 15 Aprilie 2013
Cand a fot obtinuta hotararea ?
Sentinta este definitiva si executorie din luna martie 2013.
Avem termen de recurs, pe care institutia il va depune, dar de asemenea avem si o cerre de excutare a sentintei depusa de catre salariat.
In acest sens, sunt incidente prevederile OUG nr.92/2012 ...
Articolul XI(1)
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu; e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale dupa oug 92/2012 andreasschro andreasschro In urma unui proces ca angajat al unui spital am cistigat plata salariului retroactiv pe doi ani. Acum cind sa mi se plateasca acesti bani mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale bamboocha bamboocha Sotia mea este angajata la o UAT si din eroarea unui angajat nu a fost incadrata la dreptul salarial cuvenit,a urmat un proces,a castigat dreptul cuveni prin ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neacordate de catre angajator vs. drepturi salariale neacordate de catre guvern codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Am castigat in instanta reintegrarea si drepturile salariale in urma unei concedieri ilegale. Am pornit executarea silita si instanta a dmis in ... (vezi toată discuția)