avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 25% luati de guvern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

25% luati de guvern

Buna dimineata.
Cum pot castiga in instanta cei 25% luati de guvern in 2010 din salariu de bugetar? Se poate asa ceva? As dori un model de cerere pe care sa o depun la tribunal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bugetar2010 , utilizator 08:53, 21 Ianuarie 2015
Ok. Noi suntem in ianuarie 2015, minus 3 ani, face ianuarie 2012. Pot cere sa mi se plateasca cei 25% opriti de guv. boc incepand cu ianuarie 2012?
Cum am gandit eu:
Este adevarat ca ordonanta lui Boc din 2010 nu poate fi anulata (nu stiu daca s-a abrogat intre timp) insa pot fi anulate efectele ei ca fiind neconstitutionale (asa cum au decis unele Tribunaluri - Conflicte de munca) efecte care se produc si la ora actuala in cazul salariatilor care nu au atacat in instanta reducerea cu 25%.
Pe mine nu ma mai intereseaza sa recuperez cei 25% reducere salariala in perioada augus 2010 - ianuarie 2012, insa ma intereseaza sa-mi recuperez cei 25% incepand cu februarie 2012 pana in prezent, deoarece consider ca in februarie 2012 sunt in termenul de 3 ani prevazut la art. mentionat de dv.
Iar in situatia mea consider ca twrmenul de 3 ani incepe in martie 2013 cand am primit primul salariu dupa ce sindicatul a castigat drepturile pe care angajatorul nu a vrut sa mi le acorde desi era o hotarare de reintegrare si de plata a salariilor majorate reactualizate si indexate.
Pot face plangere pt abuz in serviciu angajatorului in sensul ca este abuz ceea ce a facut angajatorul?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
bugetar2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz, discriminare la indexarea, actualizarea salariilor menoin menoin intr-o institutie publica conducerea a hotarat pe motive economice sa nu mai indexeze, actualizeze salariile cu indicele de inflatie comunicat de INS. mai mult ... (vezi toată discuția)
Salarii castigate in instanta (bugetar) se primesc esalonat? grigorina grigorina Buna ziua, Iar cer ajutorul. Am H.J. definitiva si irevocabila ptr reincadrare si achitarea drepturilor salariale indexate cu indicile de inflatie la ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic Sorina_bi Sorina_bi Buna ziua.Am fost in CCC 2 ani pana in 25 noiembrie 2013 cand m-am intors la munca.In 29 am primit decizie de incetare a CM ca urmare a desfiintarii postului ... (vezi toată discuția)