intr-o institutie publica conducerea a hotarat pe motive economice sa nu mai indexeze, actualizeze salariile cu indicele de inflatie comunicat de INS. mai mult a hotarat, initiat si realizat o concediere colectiva, iar peste 600 de salatiati au fost concediati. sindicatele din institutie au initiat mai multe procese pentru plata drepturilor salariale restante (indexarea) din perioada 2008-2012, dar in aceste procese nu au fost cuprinsi toti salariatii. acum o parte din procese au solutii definitive, iar altele in altele s-a facut deja executarea silita. circa 500 de salariati au primit 22 milioane lei (circa 8000 euro in medie de caciula).
intrebarea este daca cei care nu au fost cuprinsi in procesele pentru indexare, actualizare mai au posibilitatea de a recupera drepturile banesti restante, mai ales ca si pentru perioada 2012-2016 sunt indicii ca indexarea nu s-a realizat corect. arat ca mai exista un numar de peste 1300 de salariati care au hotarari definitive si negociaza cu cei din conducerea institutiei recuperarea drepturilor banesti restante (indexarea salariilor) pentru perioada 2008-2012.
in concluzie 500 de salariatii au primit extrem de rapid indexarea salariilor, circa 1300 de salariatii, care au deja hotararii definitive dar vor vedea banii probabil esalonat pe 5-6 ani. ce sanse mai au salariatii care nu au fost cuprinsi in procesele pentru indexare. X-(
Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti mai exact, insa dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Prin urmare, puteti recupera ceva incepand cu anul 2013 ...