avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actualizare drepturi salariale cu indicele de inflatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actualizare drepturi salariale cu indicele de inflatie

Am urmatoarea speta: drepturi salariale provenind din anii 2006 -2008, actualizate la inflatie la zi (30.09.2016). In aceasta perioada s-au stabilit drepturile la data la care trebuiau platite (2006-2008) si s-a aplicat indicele de inflatie pina in 2012. Incepind cu anul 2012 au inceput sa se faca plati partiale. Acestea s-au scazut din suma actualizata si diferenta a fost actualizata in continuare.
Intrebare: in perioada 2012 -2013 cind inflatia a fost negativa (indicele avind valori de 97 - 99 %) aplic inflatia negativa sau pastrez valoarea dreptului salarial?
Care este reglementarea legala care imi permite sa micsorez dreptul salarial al unui salariat cu indicele de inflatie?

Alte discuții în legătură

Calcul drepturi salariale castigate in instanta! alx69 alx69 Buna ziua, am castigat in instanta niste drepturi salariale (reprezentand sporuri) ce trebuiesc indexate cu indicele de inflatie si dobanda legala. Stie ... (vezi toată discuția)
Actualizare sume diferente salariale legea 85/2016 cu indicele de inflatie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sumele provenite din diferente salariale stabilite conform legii 85/2016, achitate pensionarilor, se actualizeaza sau nu cu indicele de inflatie? In normele ... (vezi toată discuția)
Reactualizare contract de achizitie publica cercelaru_silvia cercelaru_silvia S-a incheiat un contract de achizitie publica multianual in anul 2008 in urma unei licitatii. Acest contract are o durata de 12 luni. Ulterior s-au incheiat ... (vezi toată discuția)