avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actualizare sume diferente salariale Legea 85/2016 cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actualizare sume diferente salariale Legea 85/2016 cu indicele de inflatie

Sumele provenite din diferente salariale stabilite conform legii 85/2016, achitate pensionarilor, se actualizeaza sau nu cu indicele de inflatie?

In normele de aplicare a legii se face o precizare cu privire la platile esalonate care se vor actualiza cu indicele de inflatie de la data platii.
Nu este insa cazul pensionarilor deoarece lor li se plateste suma integral.
Avand in vedere faptul ca aceste diferente salariale sunt calculate pentru perioada octombrie 2008-mai 2011, am actualizat sumele rezultate cu inflatia insa contabilul unitatii afirma ca nu am procedat corect si ca nu trebuia sa actualizez cu inflatia sumele achitate pensionarilor.

Cum este corect pana la urma?

Alte discuții în legătură

Aplicare lege 85/2016 savutaconstantin savutaconstantin - şcoala noastră a calculat diferenţele de drepturi salariale pentru toate cadrele didactice (active si pensionate) conform legii adăugând şi diferenţa ... (vezi toată discuția)
Plata diferente salariale conform legii 85/2016 andrei_70 andrei_70 Va abordez pe aceasta cale deoarece am nelamuriri cu privire la aplicarea legii 85/2016. Speta este urmatoarea: Unitatea noastra a fost data in judecata ... (vezi toată discuția)
Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011 unFostProfesor unFostProfesor Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011. Am vazut in metodologie ca ... (vezi toată discuția)