avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariilor

am si eu o nelamurire care este actiunea prin care cerem obligarea angajatorului la plata salariilor cand acesta nu le-a platit de 2 ani si penalitati se pot cere?nu putem merge si pe o somatie de plata pt ca e creanta stabilita prin contract .certa ,exigibila si lichida
va multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 16:22, 23 Februarie 2010
procedura recuperarii salariilor restante neachitate este reglementata de codul muncii. sumele, reprezentind salarii, nesolicitate prin intermediul unei actiuni in instanta, se prescriu intr-un termen de 3 ani.
este un litigiu de munca, competent este trib ,
solicitati obligarea angajatorului la plata contrv. drepturilor salariale restante , actualizate cu indicele de inflatie de la data scadentei pana la plata efectiva
actiune scutita de axa de timbru si timbru judiciar
Drepturi Banesti-mai aveti un an apoi se prescrie.Faceti cererea de chemare in judecata la Tribunalul unde aveti domiciliu, va fi usor de demonstrat ca nu ati mai primit drepturile salariale, cereti indexarea lor cu indicele inflatiei, dobanda stabilita de BNR, majorate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz, discriminare la indexarea, actualizarea salariilor menoin menoin intr-o institutie publica conducerea a hotarat pe motive economice sa nu mai indexeze, actualizeze salariile cu indicele de inflatie comunicat de INS. mai mult ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art. 80 codul muncii AdisoaraM AdisoaraM Buna ziua Sintagma \"salarii indexate, actualizate si majorate\" din art. 80 Codul muncii presupune acordarea in mod automat si a indexarii cu indicele de ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubiri salariale pentru reintegrare la locul de munca imosoft imosoft Buna ziua, Ma intereseaza un model de calcul al despagubirilor salariale care se acorda angajatului la reintegrarea sa la vechiul loc de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)