Mai am o intrebare. Exista vreo reglementare cu privire la periodiocitatea citirilor de verificare de catre administrator sau alta persoana autorizata?
Mi s-ar parea normal ca o data sau de doua ori pe an sa aiba loc o astfel de verificare.
In luna august am cumparat un apartament. In blocul respectiv intretinerea se plateste pe doua luni in urma. Proprietarii aveau datorii la intretinere de aproape 4000lei pe care noi le-am platit pentru a primi acea adeverinta, pentru a putea face actele la notar. Tot atunci proprietara a dus si consumul la apa, pe care eu nu l-am verificat. La 3 septembrie ei s-au mutat, pe 9 septembrie am inceput renovarile si pe 15 octombrie m-am mutat acolo.
Incepand cu 1 noiembrie eu am inceput sa duc consumul de apa.
Surpriza: 15 mc apa calda la intretinere! Explicatia administratorei: diferenta intre citirea lor si a ta este de fix 104mc la apa calda la baie si o sa-ti pun in fiecare luna cate 15mc pt a se compensa. Mentionez ca diferentele intre toate celelalte apometre sunt in regula. Acei 4mc par rezonabili pentru 2 luni, dar restul fiind chiar 100 mi se pare foarte ciudat.
L-am sunat pe unul dintre fostii proprietari si mi-a spus ca ei au dat citirea corect. Oricum, acea datorie a lor de 4000lei ar fi trebuit sa includa si apa calda. Din acest motiv eu banuiesc o simpla eroare de scriere, care s-ar putea verifica si dovedi usor sau o eroare a apometrului.
Am dreptul sa ii cer citirile anterioare date de fostii proprietari si sa imi arate modul in care le-a calculat intretinerea?
Din atitudinea ei observ ca nu vrea ca ceilalti locatari sa afle de aceasta situatie si mi se pare foarte ciudat. Toate aceste probleme ar trebui sa poata fi discutate deschis, avand in vedere ca se resfrang asupra tuturor.
Ce sfat imi dati? Care ar fi etapele pe care ar trebui sa le parcurg pentru a rezolva aceasta situatie?